Vremenska Prognoza Srbija

Prognoza vremena za 10. maj 2023.

Dobrodošli nazad na naš blog o vremenu. Danas smo fokusirani na jedan od najvažnijih datuma u našem kalendaru – 10. maj 2023. Godišnje godišnje okupljanje poziva mnoge turiste da posjete naš grad, a prognoza vremena za taj dan igra ključnu ulogu u planiranju njihovog puta. Zato smo pripremili najnovije podatke i analize koje će vam pomoći da dobijete informacije koje su vam potrebne za 10. maj 2023. Slijedite naš blog da budete ažurirani!

Prognoza vremena za 10. maj 2023.

Uvod

Kada se osvrnemo na vremenske prilike u Srbiji, možemo videti da se ponavlja već ustaljeni obrazac. Većina nas dobro zna koji deo godine donosi kišne dane, a koji nas čeka sa blagim vedrim danima. Iako niko ne može ništa da promeni, svi se nadamo da će 10. maj 2023. godine biti sunčan dan.

Kakav nas vremenski front očekuje?

Prema najavama meteorologa, u narednih 7 dana na području Košave se očekuje jak vetar. Bez obzira na taj činjenicu, tokom većeg dela dana neće biti padavina na tom području. Ipak, situacija neće biti tako sjajna u drugim delovima Srbije.

Ciklon koji se formirao u Đenovskom zalivu doneće oblake i doneti kišu na Balkan. Pljuskovi će biti prisutni popodne i uveče na zapadu i jugu Srbije, a tokom noći i u drugim predelima.

Toplije vreme #1

Južno strujanje koje se uspostavlja doneće nam toplije vreme. Jutarnja temperatura biće od 6 do 11 stepeni, a najviša dnevna od 14 do 20 stepeni.

 • Beograd – Temperature do 19 stepeni #

U Beogradu se očekuje sunčano vreme pre podne, uz karakterističnu Košavu koja je inače česta pojava u ovom periodu godine na tom području. Temperature u Beogradu biće do 19 stepeni.

5 često postavljanih pitanja (FAQs)

 1. Kakvo nas vreme očekuje u idućih 7 dana u Košavi?
 • U narednih 7 dana na području Košave očekuje se jak vetar uz suvo i sunčano vreme.
 1. Gde se očekuju padavine tokom 10. maja 2023?
 • Kiša i pljuskovi će biti prisutni na zapadu i jugu Srbije, a tokom noći i u drugim predelima.
 1. Koliko će biti jutarnja i najviša temperatura u Srbiji 10. maja 2023?
 • Jutarnja temperatura biće od 6 do 11 stepeni, a najviša dnevna od 14 do 20 stepeni.
 1. Šta je to Košava?
 • Košava je hladan vetar koji duva sa istoka i severoistoka, preko Panonske nizije ka Jadranu.
 1. Kako će se kretati temperature u Beogradu 10. maja 2023?
 • U Beogradu će temperature biti do 19 stepeni, sa sunčanim jutrom i karakterističnom košavom.

Zaključak

 1. maj 2023. nije idealan datum za planiranje piknika ili izleta, posebno ne za one koji žive na zapadu i jugu Srbije. Ipak, neće biti ni preterano loš dan, jer se oblaci i kiša očekuju tokom popodneva i večeri. U Beogradu će biti sunčano pre podne, uz jaku Košavu. Temperature u Srbiji će se kretati do 19°C, a najviša dnevna biće između 14 i 20 stepeni. Uživajte u danu i čuvajte se padavina!

Оставите одговор