Vremenska Prognoza Srbija

Prognoza vremena za 10. januar 2022. – od jutra do kraja dana

Dobro došli na naš novi post koji vam donosi najnoviju prognozu vremena za 10. januar 2022. Danas ćemo detaljno opisati vremenske uslove od jutra do kraja dana, tako da budete spremni za sve izazove koje vam dan može doneti. Ostanite uz nas i saznajte sve što vam treba da znate o vremenu za ovaj dan.

Prognoza vremena za 10. januar 2022. – od jutra do kraja dana

Introduction

Srbija će u ponedeljak 10. januara 2022. godine biti obuhvaćena hladnim frontom koja će donekle uticati na vremenske prilike u našoj zemlji. Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, veći deo Srbije očekuje pretežno oblačno i hladno stanje, dok će se kiša lediti u nekim delovima Banata i Podunavlja. Sa druge strane, sever Srbije će biti suv, a visina snežnog pokrivača će se značajno povećati u delovima zemlje.

Pretežno oblačno i hladno stanje

Veći deo Srbije će biti obuhvaćen pretežno oblačnim i hladnim vremenom u ponedeljak 10. januara. Temperature se očekuju u rasponu od -2 do 5 stepeni, a vetar će biti slab do umeren, severni i severozapadni. Ovo stanje neće uticati na saobraćaj i život u našoj zemlji, ali biće neophodno da se obučemo adekvatno kako bismo se zaštitili od niskih temperatura.

Sneg i povećanje visine snežnog pokrivača

Od ponedeljka, 10. januara, očekuje se da se visina snežnog pokrivača značajno poveća u delovima zemlje. Datumi i vremenski uslovi značajno utiču na ovo stanje i to je faktor koji se prati. U nekim delovima zemlje se može očekivati i sneg, ali ne dovoljno da uzrokuje probleme u saobraćaju.

Kiša u Negotinskoj Krajini

Na području Negotinske Krajine očekuje se padavine u vidu kiše. Ova kiša neće imati negativan uticaj na saobraćaj i zdravlje ljudi, ali će biti neophodno nositi adekvatnu opremu kako bismo sprečili prehladu. Bez obzira na padavine, raznovrsne aktivnosti mogu se i dalje organizovati tokom dana.

Kiša koja se ledi u Banatu i Podunavlju

Na području Banata i Podunavlja, kiša koja može da se ledi je jedan od najočekivanijih vremenskih scenarija u ponedeljak, 10. januara. Ovo stanje će sigurno imati negativan uticaj na saobraćaj, kao i na zdravlje ljudi. Vozači bi trebalo da budu veoma oprezni u ovoj oblasti i da koriste zimske gume kako bi se izbegle eventualne nezgode usled poledice.

Suvo na severu zemlje

Sa druge strane, sever Srbije će biti obuhvaćen suvim danom u ponedeljak, 10. januara. Ovo stanje neće uticati na saobraćaj i život građana u ovom delu zemlje, tako da nema razloga za zabrinutost. Ipak, ovo stanje ne bi trebalo da nas navede da budemo nemarni sa vremenskim promenama u ostatku zemlje.

Vetar slab i umeren, severni i severozapadni

U ponedeljak, 10. januara, očekuje se da će vetar biti slab do umeren, severni i severozapadni. Vetar po pravilu utiče na sneg i temperaturu, pa je važno pratiti ovaj faktor tokom dana kako bismo znali kako se u skladu sa tim pripremiti za boravak napolju.

Najviša temperatura od -2 do 5 stepeni

Najviša temperatura u ponedeljak, 10. januara, biće u rasponu od -2 do 5 stepeni. Ovo stanje neće uticati na saobraćaj i život ljudi u zemlji, ali će biti neophodno nositi adekvatne slojeve odeće kako bi se zaštitili od niskih temperatura.

RTS – zabranjeno kopiranje video i/ili audio snimaka

Napominjemo da je kopiranje video i/ili audio snimaka sa RTS-a ukrajeto. Sadržaj ovog članka se zasniva na prognozama Republičkog hidrometeorološkog zavoda i ne sadrži kopirane video ili audio snimke RTS-a.

FAQ

  1. Da li će biti padavina u ponedeljak, 10. januara?
  • Da, u različitim delovima Srbije očekuju se padavine u ponedeljak, 10. januara.
  1. Koje delove zemlje će obuhvatiti kiša u ponedeljak, 10. januara?
  • Kiša se očekuje u Negotinskoj Krajini, a kiša koja se ledi u Banatu i Podunavlju.
  1. Koji deo zemlje će biti obuhvaćen suvim danom u ponedeljak, 10. januara?
  • Sever Srbije će biti obuhvaćen suvim danom u ponedeljak, 10. januara.
  1. Da li će biti snega u ponedeljak, 10. januara?
  • U nekim delovima Srbije se može očekivati sneg u ponedeljak, 10. januara.
  1. Kako bi trebalo da se obučemo za boravak napolju u ponedeljak, 10. januara?
  • Preporučuje se nošenje adekvatne odeće u skladu sa temperaturama koje će se kretati od -2 do 5 stepeni.

Оставите одговор