Vremenska Prognoza Srbija

Prognoza vremena za 1. oktobar 2018. godine

U ovom članku ćemo razmotriti prognozu vremena za 1. oktobar 2018. godine. Ukoliko ste zainteresovani za tačne informacije o temperaturama, vetrovima i padavinama za ovaj dan, pročitajte dalje i saznajte šta vas očekuje. Bez obzira da li imate obaveze na otvorenom ili planirate da ostanete kod kuće, pravovremena informacija o vremenskim prilikama može biti od velike pomoći u organizaciji svojih aktivnosti.

Prognoza Vremena za 1. Oktobar 2018. Godine

Posmatranje neba:

Pretežno sunčano vreme se očekuje u velikom delu zemlje, uz jaču košavu koja će duvati. Ipak, na istoku i jugoistoku zemlje postoji mogućnost malo više oblačnosti. Jutarnja temperatura će biti do 12 stepeni, dok će najviša temperatura dostići do 23 stepena.

Šta očekivati od vremena u toku dana?

Košava duva i donosi sunce

Što se tiče vremena u prvim satima ujutru, očekuje se sunčana vedrina sa temperaturom od 9 do 11 stepeni. Tokom dana, sunce će biti prisutno gotovo u svim delovima zemlje, s tim što će košava duvati i doneti malo hladnije vreme. Mada se očekuje da bude pretežno sunčano, na istoku i jugoistoku zemlje moguće je da će biti malo više oblačnosti. Najviša temperatura će biti oko 23 stepena.

Pojava pljuskova i kratkotrajnih kiša

Kratkotrajna kiša se očekuje samo u utorak i četvrtak, dok će u ostalim danima biti pretežno sunčano. Svakako, preporučuje se nošenje kišobrana ako su u planu aktivnosti na otvorenom u navedena dva dana.

Jača košava na jugu zemlje

Na jugu zemlje se očekuje jača košava, pa se savetuje oprez, posebno ako putujete prema jugu automobilom.

Saveti za vreme kao ovakvo

Kako se obući

Preporučuje se da se obučete slojevito u ovakvo vreme jer se temperatura može promeniti tokom dana. Nadalje, vodite računa o jačini košave i u skladu sa tim birajte adekvatan stil odeće i obuće.

Kako putovati

Ako putujete, obratite pažnju na jačinu košave na putevima. Ukoliko planirate putovanje na duže staze, vodite sa sobom vodu i užine, a takođe, preporučuje se nošenje rezervnih pneumatika zbog mogućnosti oštećenja usled kamenčića koji lete po putu pod jakim vetrom.

Kako da ostanete bezbedni na otvorenom

Ako planirate aktivnosti na otvorenom, držite se dalje od grana drveća koje bi mogle da popucaju pod dejstvom jakog vetra. Izbegavajte boravak na otvorenom prostoru, kao i šetnje pored vodenih površina.

Verzija za štampu

(Iznad ovog naslova se nalaze datum i logo RTS-a)

Čuvajte ovu prognozu, možda će vam zatrebati. Nismo odgovorni za bilo kakve neželjene situacije koje bi mogle da se pojave tokom vaše aktivnosti, saveti su samo preporuke.

FAQ

  1. Da li se očekuje kiša?

Kratkotrajna kiša se očekuje samo u utorak i četvrtak, dok će u ostalim danima biti pretežno sunčano.

  1. Kako se treba obući za ovo vreme?

U ovakvoj situaciji je preporučljivo obući se slojevito jer se temperatura može promeniti tokom dana. Takođe, držite se dalje od grana drveća koje bi mogle da popucaju pod dejstvom jakog vetra.

  1. Da li će biti jakog vetra?

Jači vetar se očekuje na jugu zemlje, pa se savetuje oprez, posebno ako putujete prema jugu automobilom.

  1. Šta se savetuje ako planiram putovanje na duže staze?

Ako planirate putovanje na duže staze, vodite sa sobom vodu i užine, a takođe, preporučuje se nošenje rezervnih pneumatika zbog mogućnosti oštećenja usled kamenčića koji lete po putu pod jakim vetrom.

  1. Da li se očekuju promene vremena u narednim danima?

Za sada nisu najavljena veća odstupanja od ovih dana, ali uvek se preporučuje praćenje vremenske prognoze kako biste bili što bolje pripremljeni.

Оставите одговор