Vremenska Prognoza Srbija

Prognoza vremena za 1. mart 2022. sa predviđanjem do kraja dana

Vreme je jedan od ključnih faktora koji utiče na naš svakodnevni život, a meteorološke prognoze su od suštinske važnosti za planiranje aktivnosti. U ovom članku ćemo se fokusirati na prognozu vremena za 1. mart 2022. godine, sa detaljnim predviđanjem koje će vam pomoći da se pripremite za sve vremenske uslove koje očekuju do kraja dana. U nastavku možete pronaći informacije o temperaturi, padavinama, vetru i drugim faktorima koji utiču na vremenske prilike, što će vam pomoći da donesete informisane odluke o svojim aktivnostima za taj dan.

Prognoza vremena za 1. mart 2022: Šta nas čeka do kraja dana?

Uvod

Danas je 1. mart 2022. godine i većina nas se pita kakvo nas vreme očekuje tokom dana. Da li će biti sunčano ili oblačno? Da li će pasti kiša ili čak sneg? U ovom članku možete naći prognozu vremena za danas 1. mart 2022. godine, sa detaljnim opisom vremenskih uslova za različite oblasti i područja u Srbiji.

Kiša i oblačnost u većini oblasti

Prema prognozama vremenskih stručnjaka, danas 1. marta očekuje se oblačno vreme sa kišom u većini oblasti Srbije. U Srbiji će biti umereno oblačno, ali će u većini predela biti susnežica i sneg, posebno u brdsko-planinskim oblastima. Temperature se neće mnogo menjati u odnosu na prethodne dane, a vetar će biti slab i umeren, uglavnom severni.

Vremenska prognoza za Vojvodinu

U Vojvodini će biti umereno oblačno i suvo, uz moguće razvedravanje kasnije tokom dana. Temperature će biti niže nego prethodnih dana, a vetar će biti slab, uglavnom severni.

Detaljnija vremenska prognoza

Za one koje zanima detaljnija prognoza, ovde ćemo navesti detalje po regijama:

 • Beograd: Oblačno sa kišom ujutru, susnežica i sneg tokom dana u pojedinim delovima grada. Temperature od 2 do 6 stepeni.
 • Novi Sad: Umereno oblačno, suvo, uz moguće razvedravanje kasnije tokom dana. Temperature od 2 do 5 stepeni.
 • Niš: Oblačno sa kišom, susnežica i sneg. Temperature od 2 do 5 stepeni.
 • Kragujevac: Oblačno sa kišom ujutru, susnežica i sneg tokom dana u pojedinim delovima grada. Temperature od 2 do 6 stepeni.
 • Subotica: Umereno oblačno, suvo, uz moguće razvedravanje kasnije tokom dana. Temperature od 1 do 4 stepena.

Ove prognoze su bazirane na podacima dobijenim od nacionalne meteorološke službe.

FAQ

 1. Kakvo vreme nas očekuje danas?
 • Danas će biti oblačno, sa kišom i susnežicom i snegom u brdsko-planinskim oblastima Srbije.
 1. Gde će biti najhladnije danas?
 • Najhladnije će biti u planinskim oblastima Srbije, gde će biti snega i susnežice.
 1. Da li će temperatura biti viša nego prethodnih dana?
 • Temperature se neće mnogo menjati u odnosu na prethodne dane.
 1. Da li će biti vetra danas?
 • Vest će biti slab i umeren, uglavnom severni.
 1. Da li je ova prognoza pouzdana?
 • Ova prognoza je bazirana na podacima dobijenim od nacionalne meteorološke službe i generalno je pouzdana. Međutim, prognoze se mogu menjati, pa je uvek dobro imati u vidu mogućnost iznenadnih promena vremena.

Zaključak

Ukoliko ste planirali izlazak napolje, pazite se kiše i eventualne snegom na nekim delovima Srbije. Temperature neće biti preterano visoke, tako da je najbolje obuci se adekvatno za vremenske uslove. Pratite vesti i ažurirane informacije o vremenskim uslovima, jer se prognoze mogu menjati.

Оставите одговор