Vremenska Prognoza Srbija

Prognoza vremena za 1. jun 2018.

Dragi čitaoče, ako ste se pitali kakvo nas vrijeme očekuje 1. juna 2018., imamo informacije koje ćete sigurno htjeti čuti! Prognoza vremena za ovaj datum izgleda prilično obećavajuće. Sa ovim detaljnim izvještajem moći ćete se pripremiti za sve što budući dan donosi. Svakako pročitajte dalje kako biste bili u toku.

Prognoza vremena za 1. jun 2018

Danas je 31. maj 2018. godine, a sutra nas očekuje nova i uzbudljiva avantura u vidu prvog dana juna. Kao i svaki dan, moraš se pripremiti za ono što te čeka. Da bi to učinio, prvo moraš da saznaš kakvo će vreme biti, a mi smo ovde da ti pomognemo.

Očekivano vreme za 1. jun 2018.

Prema poslednjim prognozama vremena, sutra se očekuje toplo i sunčano vreme, sa kratkotrajnim padavinama jedino na zapadu i jugozapadu zemlje, posle podne i uveče. Jutarnja temperatura će biti do 19 stepeni Celzijusa, dok će se tokom dana temperatura popeti čak do 32 stepena. Nemoj zaboraviti da se obučeš lagano i ponesiš dovoljno vode!

Kako uživati u sunčanom danu?

Iako mnogi od nas željno iščekuju sunčane dane, važno je da ostanemo bezbedni na suncu. Imaj na umu sledeće savete kako bi u potpunosti uživao u ovom toplom i sunčanom danu:

 • Nosite zaštitu od sunca, kao što su krema sa zaštitnim faktorom, naočare za sunce i šešir;
 • Potražite hladan i senovit prostor tokom najtoplijeg dela dana;
 • Piti dovoljno vode da bi se izbegao rizik od dehidracije;
 • Nositi odeću od prirodnih materijala koja naglašava pravilan protok vazduha i sprečava pretjerano znojenje;
 • Izbegavajte dugotrajno izlaganje suncu, pogotovo u najtoplijem delu dana.

Šta treba da nosiš sa sobom na sunčan dan?

Kada se pripremate za sunčan dan, važno je da sa sobom ponesete neke stvari kako biste izbegli neprijatnosti. Evo nekoliko stvari koje bi trebalo da imaš pri ruci:

 • Krema protiv sunca sa zaštitnim faktorom;
 • Naočare za sunce;
 • Šešir ili kačket;
 • Flaša vode ili neki drugi napitak;
 • Vlažne maramice;
 • Maramice za brisanje znoja;
 • Novac ili karticu za plaćanje.

Šta raditi kada dođe do kratkotrajnih padavina?

Kratkotrajne padavine koje se mogu očekivati sutra su nešto na što treba obratiti pažnju. Ako se zadesiš na mestu gde krene kiša, evo šta treba da uradiš:

 • Tražiti zaklon, poput nadstrešnice, zgrade ili drveta;
 • Ako si u autu, parkiraj se na sigurnom mestu i sačekaj da prestane da pada kiša;
 • Nemoj ostajati ispod drveta ili uz zgradu, jer postoji rizik od udara groma;
 • Ako si izložen kiši, koristite kišobran ili neku drugu vrstu zaštite od kiše.

Da li RTS ima autorska prava na video i audio snimak?

Da, RTS ima autorska prava na svoj video i audio snimak. Bilo kakvo kopiranje ili postavljanje ovog sadržaja na druge kanale strogo je zabranjeno.

Zaključak

Sutra se očekuju sunčani dani, sa kratkotrajnim padavinama samo na zapadu i jugozapadu zemlje. Ovo nije samo dan kao i bilo koji drugi dan – 1. jun 2018. je jedinstven dan koji treba doživeti u potpunosti. Zato, obucite se udobno, ponesite sve što vam je potrebno, izbegavajte dugotrajno izlaganje suncu i uživajte u danu sa vašim prijateljima i porodicom.

5 Unique FAQs

 1. Šta ako nemam šešir ili kačket?

Ako nemate šešir ili kačket, pokušajte pronaći senovit prostor ili napraviti svoj improvizovani šešir od običnog papira ili novina.

 1. Da li možemo plivati u bazenu tokom sunčanog dana?

Da, plivanje u bazenu tokom sunčanog dana može biti odličan način da se ohladite, ali ne zaboravite da se i tamo zaštitite od sunca.

 1. Kako se zaštititi od komaraca tokom sunčanog dana?

Ako se nađete na mestima gde ima puno komaraca, ponesite sa sobom sredstvo protiv komaraca, dugačke rukave i pantalone i izbegavajte zadržavanje na mestima gde je izražena komaraca aktivnost.

 1. Šta ako nas zadesi nevreme tokom sunčanog dana?

Ako se pojavi nevreme tokom sunčanog dana, potražite zaklon na sigurnom mestu. Ako se nalazite na otvorenom, nemojte se zadržavati ispod drveta ili pored zgrada i budite pažljivi sa vodom kako biste izbegli rizik od udara groma.

 1. Da li treba da se pridržavam nekog određenog vremena kada koristim kremu sa zaštitnim faktorom?

Preporučuje se nanošenje kreme sa zaštitnim faktorom 15 do 30 minuta pre izlaganja suncu, i onda ponovo svaka dva sata ili nakon plivanja ili znojenja.

Оставите одговор