Vremenska Prognoza Srbija

Prognoza vremena za 1. februar 2023.

Kako se bliži početak februara, mnogi od nas se pitaju kakvo nas vreme očekuje tokom prvog dana meseca. Iako prognoza vremena uvek dolazi s određenim stepenom nesigurnosti, meteorolozi su pripremili prognozu za 1. februar 2023. godine. U ovom tekstu ćemo analizirati najnovije informacije o vremenskim uslovima, kako bi ste mogli da se pripremite za naredni dan i donesete ispravne odluke u vezi sa svojim planovima.

Prognoza vremena za 1. februar 2023

Introduction

Danas je sve prisutnija briga o vremenskim prilikama koje nas okružuju. S tehnološkim napretkom, danas se vrlo precizno može predvideti vremenska prognoza za naredne dane, čak i nedelje. U ovom članku ćemo se usredsrediti na prognozu vremena za 1. februar 2023. godine. Ova prognoza će pokazati kakvi nas vremenski uslovi očekuju u samom startu naredne godine.

1. Prvi februar najtopliji dan ove sedmice

Prvi februar će biti najtopliji dan ove sedmice, sa najvišom dnevnom temperaturom koja će dostići visinu od 12 stepeni. Sunčane periode će pratiti i blagi naleti vetra, ali nema opasnosti od jakih udara. Sve ovo će doprineti tome da se prvi dan februara dočeka u prilično prijatnom raspoloženju.

2. Mogućnost za pad kiše i snega tokom večeri

Međutim, lepo vreme neće dugo potrajati jer se već popodne i uveče očekuje promena koje može doneti probleme u saobraćaju. Mogućnost za pad kiše i snega se povećava tokom večeri i ta padavina bi mogla trajati do ranih jutarnjih sati narednog dana. Zbog toga se vozači pozivaju da budu na oprezu i da prilagode brzinu uslovima na putu.

3. Slab sneg tokom jutra

Ujutru će se moći osetiti i slab sneg, ali se ne očekuje da će to dovesti do značajnog proleđivanja na putevima i ulicama. Ipak, zbog niskih temperatura, dolazi do stvaranja ledenih naslaga na kolovozu i pešačkim stazama. Zato je važno pešake da budu oprezni i da ne dozvole da ih ove ledene staze iznenade.

4. Najviša dnevna temperatura do 12 stepeni

Uz već pomenutih 12 stepeni u najtoplijem delu dana, prognozira se da će temperatura tokom noći pasti do -1 stepena. Ipak, tokom jutarnjih sati se očekuje da se temperatura podigne na nivoe oko 2 stepena.

5. Proleđivanje u Beogradu

Posebno treba biti oprezan u Beogradu gde će se prvo jutro februara odvijati proleđivanje. Ovo će najviše zahvatiti one delove grada koji se nalaze u sjeni, pa se očekuje da će to biti najvidljivije u predgrađima. U samom centru Beograda će biti nešto drugačije, pa će se tu temperature zadržati iznad nivoa proleđivanja. Ipak, vozači i pešaci treba da budu oprezni i da pojačaju pažnju.

6. Provejavanje snega u rubnim delovima grada ujutru

Ujutru se očekuje provejavanje snega u rubnim delovima grada, sa rominjanjem jakih vetrova koji stvaraju snežne nanose duž prometnih saobraćajnica. To može dovesti do otežanog saobraćaja, pa se savetuje izbegavanje vožnje u tim periodima ako je to moguće.

7. Posle podne kiša u Beogradu

Kako dan bude odmicao, posle podne se očekuje da će padavine u Beogradu preći u kišu, ali to će ostati na nivou manje-značajnih epizoda. Uveče će se vreme ponovo osetiti svežije sa temperaturama koje će padati i sa jačim vetrom.

Copyright za RTS video i audio snimke

Napominjemo da se bilo kakva upotreba RTS video i audio snimaka, kao i njihova objava bez prethodne saglasnosti predstavlja kršenje autorskih prava.

FAQs

 1. Kakvo će vreme biti prvog februara 2023. godine?

  • Prvi februar će imati prijatno i sunčano vreme do popodneva, nakon čega se očekuju padavine koje mogu doneti problem u saobraćaju.
 2. Kakva će biti temperatura prvog februara u Beogradu?

  • Najviša dnevna temperatura će dostići visinu od 12 stepeni tokom prve polovine dana i potom će temperatura početi da pada.
 3. Da li će biti problema u saobraćaju?

  • Mogućnost za pad kiše i snega se povećava tokom večeri, što može dovesti do problema i otežanog saobraćaja.
 4. Kako će proći Beograd u ovoj prognozi vremena?

  • Beograd će iskusiti proleđivanje tokom jutra, dok će posle podne biti kišovito i sa svežijim temperaturama.
 5. Kako se mogu koristiti RTS video i audio snimci?

  • Za korišćenje RTS video i audio snimaka potrebna je prethodna saglasnost, jer se radi o materijalima koji su zaštićeni autorskim pravima.

Оставите одговор