Vremenska Prognoza Srbija

Prognoza vremena od 11. januara 2017. do kraja dana

Da li se pitate kakvo vreme očekuje danas i u narednim danima? Ako je tako, imamo dobre vesti za vas. Ovog jutra se probudite sa saznanjem kojim meteorološke uslove možete da očekujete do kraja dana. Bez obzira da li idete na posao ili se spremate za slobodne aktivnosti, sa ovom najavom vremena biće vam lakše da planirate svoj dan. Pročitajte dalje da biste saznali prognozu vremena od 11. januara 2017. do kraja dana.

Prognoza vremena od 11. januara 2017. do kraja dana

Vremenske prognoze su od velikog značaja jer nam omogućavaju da se pripremimo za ono što nas čeka. Bez obzira na to da li planirate da provedete dan kod kuće, ili želite da napravite neke aktivnosti na otvorenom, važno je unapred znati kakvo nas vrijeme očekuje. U ovom članku ćete saznati kakva je prognoza vremena za 11. januar 2017. i šta nas očekuje do kraja dana.

Šta nas očekuje na početku dana?

Kako saznajemo iz vremenskog izveštaja, danas će biti umjereno oblačno sa snijegom. To znači da će biti hladno, a temperatura će se kretati od -10 do -5 stepeni. Posebno treba naglasiti da se ovo odnosi na sever i zapad Srbije.

Kada će prestati da pada sneg?

Kako se dan bude odvijao, predviđa se da će se padavine smanjivati u kasnijim popodnevnim satima i sredinom dana se očekuje delimično razvedravanje.

Šta da radite kada napolju pada sneg?

Ukoliko imate obaveze na poslu ili želite da obavite kupovinu, savetujemo vam da budete oprezni ukoliko se odlučite da izađete iz kuće. Uvijek je bolje u ovakvim uslovima da koristite javni prevoz ili da se transportujete kolima ukoliko je to neophodno. Ako ste ipak odlučili da šetate, obavezno nosite adekvatnu obuću i odjeću. Postoje i neke aktivnosti koje možete raditi nakon pada snijega, kao što su na primer pravljenje snjegovića ili grudvanje.

Koje su prednosti snijega?

Snijeg je nešto što dovodi do magičnog osećaja, posebno kod dece. Ipak, on ima svoje prednosti i u odraslom dobu. Na primer, kada snijeg padne, to znači da vam se neće nagomilati lišće ili neki drugi otpadak u dvorištu. Takođe, sneg čini sve izgleda čistije i bjelje.

Šta da radite kada se završi padanje snijega za danas?

Kada prestane da pada snijeg, imaćete priliku da čistite sneg sa dvorišta i krovova ili možete da se opustite kod kuće i uživate u pogledu na snežne pejzaže. Ako volite zimske sportove, ovo je idealna prilika da se upustite u skijanje ili sankanje.

Zaključak

Prognoza vremena za 11. januar 2017. godine kaže da će padati sneg tokom većeg dijela dana, ali se predviđa delimično razvedravanje u kasnijim popodnevnim satima. Ukoliko želite da izađete iz kuće, savetujemo vam da budete oprezni i da pratite situaciju na putevima. Ako planirate da ostanete kod kuće, iskoristite priliku da se opustite uz topla pića i provjerite da li imate dovoljno hrane i osnovnih namirnica.

Često postavljana pitanja

 1. Da li će temperatura biti ispod nule?
 • Da, temperatura će se kretati od -10 do -5 stepeni.
 1. Kada se očekuje prestanak padavina?
 • Delimično razvedravanje se očekuje u kasnijim popodnevnim satima.
 1. Koje aktivnosti možemo raditi kada napolju padne sneg?
 • Možete se baviti pravljenjem snjegovića ili grudvanjem.
 1. Đe je obavezno nositi adekvatnu obuću i odjeću u zimskim uvjetima?
 • U zimskim uvjetima uvijek je preporučljivo nositi adekvatnu obuću i odjeću, kako bi se izbjegle ozljede ili potencijalne zdravstvene tegobe uslijed preniskih temperatura.
 1. Kada se završi padanje snijega šta obično radimo?
  -Kada prestane da pada snijeg, možete da čistite snijeg sa dvorišta i krovova ili se opustite kod kuće i uživate u pogledu na snežne pejzaže. Ako volite zimske sportove, ovo je idealna prilika da se upustite u skijanje ili sankanje.6. Da li je sigurno da vozim automobil u uslovima kada pada sneg?
 • Vožnja u ovim uslovima je moguća, ali je potrebno vožnju prilagoditi situaciji na putevima i biti posebno oprezan zbog klizavog kolnika. Takođe, obavezno koristite zimsku gumu ili lance za snijeg.
 1. Koliko često se obnavlja prognoza vremena?
 • Prognoza vremena se obnavlja svakih nekoliko sati i prati se razvoj situacije na terenu.
 1. Da li su domovi za starije osobe pripremljeni za zimske uslove?
 • U većini domova za starije osobe postoje planovi za reagovanje u zimskim uslovima, a osoblje se brine da korisnicima bude toplo i sigurno. No, svakako je dobro da se raspitate o uslovima u domu u kojem boravi vaša starija rođaka ili prijatelj.
 1. Kako zaštiti kućne ljubimce u zimskim uslovima?
 • Kućnim ljubimcima je potrebno osigurati adekvatnu zaštitu od hladnoće. Ako imate psa, obavezno ga prošetajte na kratko, a možete mu nabaviti i adekvatnu odeću i obuću. Važno je i osigurati im dovoljno hrane i vode, te osigurati da se ne smrzavaju na otvorenom.
 1. Da li će snijeg uticati na rad javnog prevoza?
 • Snijeg može prouzrokovati kašnjenja ili otkazivanja polazaka u javnom prevozu. Savetujemo vam da se informišete o situaciji u javnom prevozu pre nego što krenete na put.

Nadamo se da će ovaj članak biti od koristi svima vama koji želite da budete informisani o prognozi vremena za danas. Bez obzira na to da li planirate da ostanete u toplini svog doma ili da obavite neke aktivnosti napolju, savetujemo vam da budete oprezni i da se prilagodite uslovima na putevima. Ukoliko imate bilo kakva pitanja ili nedoumice, možete se informisati na agencijama za meteorologiju ili pretražiti relevantne portale.

Оставите одговор