Vremenska Prognoza Srbija

Prognoza vremena do kraja dana za 9. jul 2018.

Da li ste znali kakvo se vreme očekuje do kraja dana na današnji dan? Danas, 9. jula 2018. godine, očekuju se visoke temperature, ali da li će biti sunčano ili oblačno? U nastavku ćete pronaći najnovije i najtačnije prognoze vremena za danas. Ne propustite da saznate šta vas očekuje i kako se pripremiti za ovaj letnji dan!

Prognoza vremena do kraja dana za 9. jul 2018

Dragi čitatelju,

Danas je 9. jul i svima nama je važno da znamo kakvo će vreme biti preostali deo dana. Ovaj članak će ti pružiti detaljnu prognozu vremena i pomoći ti da planiraš svoje aktivnosti.

Pripremi se za dan koji dolazi

Prvo, da bismo se pripremili za preostali deo dana, treba da znamo kakvo je vreme trenutno. Prema poslednjim informacijama, vazduh je relativno suv i topao, s temperaturom na nivou od 30 stepeni Celzijusa. Međutim, meteorolozi najavljuju da će se uskoro pojaviti oblaci koji će doneti promenu vremena u toku dana.

Očekuj promenu vremena

Oblaci će doći i povećati vlažnost vazduha, što će rezultirati smanjenjem temperature i pojavom pljuskova. Zbog toga, ako planiraš da provedeš vreme napolju, obavezno ponesi kišobran ili kabanicu. Ovaj period promenljivog vremena će potrajati do kasnog večernjeg perioda.

Evo čega se možeš očekivati u toku dana:

 • Od jutra do ranih popodnevnih sati će biti toplo i suvo, s temperaturom na nivou od 30 stepeni Celzijusa.
 • Tokom kasnog popodneva će se pojaviti oblaci, a temperatura će opasti za nekoliko stepeni. Postoji mogućnost pojave pljuskova.
 • U večernjim satima će se temperature smanjiti na oko 20 stepeni Celzijusa, dok će padavine prestati.

Kako se pripremiti za promenljivo vreme

Kako bi se pripremili za promenljivo vreme, postoje neki koraci koje možete preduzeti. Na primer, ako planirate da provedete vreme napolju, savetujemo vam da ponesete kišobran ili kabanicu. Ako nemate kabanicu, možete se pripremiti u stilu “domaćina” i držati novine iznad glave.

Osim toga, ako planirate da vozite, obavezno proverite brisače na vašem vozilu i osigurajte se da su u dobrom stanju. Takođe, savetujemo da obavezno budete oprezni u slučaju kiše, naročito prilikom skretanja i vožnje kroz oblasti u kojima su putevi mokri.

Zaključak

Vreme je nepredvidivo, ali uz detaljnu prognozu vremena, možemo se bolje pripremiti za sve što nam dan može doneti. Danas se očekuje promenljivo vreme, a kako bi se pripremili za kišu i smanjenje temperature, možete poneti kišobran ili kabanicu, ali i budite oprezni prilikom vožnje.

FAQs

 1. Mogu li koristiti video snimke i audio zapise kao ilustracije u člancima?
  Odgovor: Ne, video snimci i audio zapisi su zaštićeni autorskim pravima i nije dozvoljeno kopiranje i postavljanje na druge kanale. RTS je vlasnik ovog sadržaja pa se, obavezujemo se na poštovanje autorskih prava.

 2. Da li će biti kiše danas?
  Odgovor: Da, očekuju se pojmove pljuskova.

 3. Kako se pripremiti za promenljivo vreme?
  Odgovor: Savetujemo vam da ponesete kišobran ili kabanicu ako planirate da provedete vreme napolju.

 4. Da li će temperatura pasti tokom kasnog popodneva?
  Odgovor: Da, temperatura će opasti za nekoliko stepeni Celzijusa.

 5. Da li je potrebno proveriti brisače u slučaju kiše?
  Odgovor: Da, savetujemo da obavezno budete oprezni u slučaju kiše, naročito prilikom skretanja i vožnje kroz oblasti u kojima su putevi mokri.

Оставите одговор