Vremenska Prognoza Srbija

Prognoza vremena do kraja dana za 30. januar 2018.

Ako se pitate kakvo nas vreme očekuje do večeras, došli ste na pravo mesto! U ovom članku, mi ćemo vam pružiti najnoviju i najpouzdaniju prognozu vremena za danas, 30. januar 2018. Bez obzira da li planirate da izađete napolje ili ostanete u kući, želimo da budete dobro informisani o očekivanim vremenskim uslovima. Čitajte dalje da biste saznali sve detalje!

Prognoza vremena do kraja dana za 30. januar 2018.

U današnje vreme, kada se internet smatra glavnim izvorom informacija, u potrazi za najnovijim informacijama o vremenu, ljudi su skloni da se oslanjaju na nekoliko pouzdanih izvora, a jedan od njih je definitivno prognoza vremena. Pa, ako ste iz Srbije, verovatno ste čuli za Republički hidrometeorološki zavod, najpouzdaniji izvor informacija o vremenskim uslovima u Srbiji. U ovom članku, biće predstavljena prognoza vremena do kraja dana za 30. januar 2018.

Uvod

Većina nas svakog jutra proverava vremensku prognozu pre nego što krene na posao ili u školu, kako bi se pripremili za vremenske uslove koji nas očekuju. Iako se može desiti da vremenska prognoza ne bude tačna uvek 100%, ipak nam omogućava da se pripremimo za eventualna iznenađenja koja mogu da nas uhvate nespremne.

Šta nas očekuje do kraja dana?

Prema najnovijim informacijama koje su stigle sa Republičkog hidrometeorološkog zavoda, do kraja dana očekuje nas uglavnom oblačno vreme sa slabim snegom. Temperatura vazduha će se kretati od -2 do 1°C.

U Timočkoj krajini i na Kopaoniku mogući su kratkotrajni snežni nanošenja, dok će se na planinama očekivati jak vetar. U Beogradu će biti promenljivo oblačno i suvo, sa temperaturom koja će se kretati oko 1°C. U ostalim delovima Srbije dolazi do povećanja oblačnosti i na severozapadu i jugoistoku zemlje očekuje se slab sneg, a u ostalim predelima promenljivo oblačno vreme.

Ako planirate putovanje u narednim satima, preporučuje se da proverite stanje puteva na putnoj mreži Srbije, jer zbog snega moguća su ograničenja u saobraćaju.

Neki saveti za pripremu za vremenske uslove

Kako bi se pripremili za vremenske uslove koji nas očekuju, evo nekoliko saveta koji vam mogu pomoći da se pripremite na vreme:

 • Pre nego što krenete na putovanje, proverite vremensku prognozu za mesto gde putujete.
 • Ukoliko krećete negde kolima, obavezno sa sobom ponesite rezač leda, lopaticu, pojas za vuču i sredstva za odleđivanje.
 • Odeća koju ćete nositi na otvorenom treba da bude adekvatna vremenskim uslovima. Ako je hladno napolju, obucite se slojevito.
 • Budite oprezni ukoliko se krećete peške na zaleđenom putu.

Zaključak

Prognoza vremena nam omogućava da se pripremimo za vremenske uslove koji nas očekuju, kako bismo ostali sigurni i suvi. U današnje vreme, informacije o vremenu se lako mogu pronaći na internetu, ali je važno da se oslonimo na pouzdane izvore kao što je Republički hidrometeorološki zavod.

Često postavljana pitanja

 1. Kako saznati najnoviju vremensku prognozu u Srbiji?
  A: Najtačnije informacije o vremenskim uslovima u Srbiji možete pronaći na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

 2. Da li je prognoza vremena uvek 100% tačna?
  A: Iako se trude da prognoza bude što tačnija, moguće je da se dogodi da vremenska prognoza ne bude uvek 100% tačna.

 3. Šta bi trebalo da nosim ako putujem kolima u zimskom periodu?
  A: Kada putujete kolima u zimskom periodu, obavezno sa sobom ponesite rezač leda, lopaticu, pojas za vuču i sredstva za odleđivanje.

 4. Da li se savetuje kretanje peške na zaleđenim putevima?
  A: Budite oprezni ukoliko se krećete peške na zaleđenom putu.

 5. Gde mogu da proverim stanje puteva na putnoj mreži Srbije?
  A: Stanje puteva na putnoj mreži Srbije možete proveriti na sajtu Auto-moto saveza Srbije ili na sajtu Puteva Srbije.6. Šta treba da nosim ako se krećem na zimskom planinarenju?
  A: Kada se krećete na zimsko planinarenje, obavezno sa sobom ponesite adekvatnu opremu za hladne uslove, kao što su topla odeća, cipele sa adekvatnim đonom, prsluk sa folijom za spasavanje u slučaju skijanja i alata za odleđivanje leda.

U zaključku, vreme može biti nepredvidivo, ali uz pomoć pouzdane prognoze vremena i pridržavanje saveta za pripremu za vremenske uslove, možemo se pripremiti i sa njima nositi na najbolji mogući način. Budimo odgovorni prema sebi i prema drugima, a sigurno ćemo izbeći neprijatnosti koje mogu da nas zadesiti zbog nepredviđenih vremenskih uslova.4. Šta da radim ako me uhvati snežna oluja dok sam negde napolju?
A: Ako vas uhvati snežna oluja dok ste napolju, pokušajte da se sklonite u zatvorenoj prostoriji, poput obližnje zgrade ili automobila. Ukoliko niste u mogućnosti da nađete zatvoreni prostor, obucite se u više slojeva odeće kako biste se zagrejali i pokušajte da pronađete zaštićeno mesto, poput nagiba terena ili grupe drveća koje će vas sakriti od snega i vetra.

 1. Kako se pripremiti za vreme tokom zimskog planinarenja?
  A: Kada se krećete na zimsko planinarenje, obavezno sa sobom ponesite adekvatnu opremu za hladne uslove, kao što su topla odeća, cipele sa adekvatnim đonom, prsluk sa folijom za spasavanje u slučaju skijanja i alata za odleđivanje leda.

U zaključku, vreme može biti nepredvidivo, ali uz pomoć pouzdane prognoze vremena i pridržavanje saveta za pripremu za vremenske uslove, možemo se pripremiti i sa njima nositi na najbolji mogući način. Budimo odgovorni prema sebi i prema drugima, a sigurno ćemo izbeći neprijatnosti koje mogu da nas zadesiti zbog nepredviđenih vremenskih uslova.

Оставите одговор