Vremenska Prognoza Srbija

Prognoza vremena do kraja dana za 30. decembar 2018.

U nastavku možete pročitati najnoviju prognozu vremena za 30. decembar 2018. Ova prognoza obuhvata detaljan prikaz vremenskih prilika u toku današnjeg dana, od jutarnjih sati do večernjih temperatura, vetrova i padavina. Bez obzira na to da li se spremate za planinarenje, šetnju sa psom ili jednostavno želite da znate kakvo nas vreme očekuje, ova prognoza vam pruža sve neophodne informacije. Budite spremni za današnji dan uz najnoviju prognozu vremena!

Prognoza vremena do kraja dana za 30. decembar 2018.

Uvod

Vreme je faktor koji svakodnevno utiče na naš život i organizovanje obaveza. Kako se bliži kraj kalendarske godine, mnogi od nas razmišljaju o tome kakvo će biti vreme na Novu godinu. Ali, pre nego što se fokusiramo na predstojeći doček, pogledajmo šta nas očekuje u preostalim satima 30. decembra.

Vremenska prognoza za 31. decembar i 1. januar

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, danas možemo očekivati oblačno vreme sa slabom kišom i susnežicom. Temperature će se kretati između 3 i 8 stepeni.

Međutim, već od večeras očekuje nas kiša, susnežica i sneg, koja će trajati sve do utorka ujutru. Na zapadu i jugozapadu Srbije moguće je formiranje snežnog pokrivača od 10 do 20 cm, dok će u brdsko-planinskim predelima biti moguća stvaranja snežnih nanosa zbog pojačanog vetra.

U Beogradu nas očekuje kiša i sneg, ali će padavine prestati tokom novogodišnje noći.

Čak i kad je loše vreme, postoje načini da se uživa

Iako se može činiti da je kiša i sneg nezgodna kombinacija za predstojeći doček Nove godine, postoje načini da se i u ovim uslovima uživa. U nastavku vam donosimo nekoliko saveta:

 • Napravite topli napitak i uživajte ispod ćebeta u nekoj dobroj knjizi ili filmu.
 • Organizujte kućnu žurku sa prijateljima i porodicom, igrajte društvene igre i uživajte u hrani i piću.
 • Prošetajte gradom po kiši ili snegu, obujte kišne čizme, kišobran i osmeh na lice i uživajte u prizoru koji vam se pruža.
 • Oprostite se od starog i dočekajte Novu godinu ispod zvezdanog neba. Ukoliko suomogućnosti, odvedite voljenu osobu na planinu i uživajte u čarima avanture.

Zaključak

Uprkos prognoziranom lošem vremenu, ne dozvolite da vam to pokvari raspoloženje i doček Nove godine. Sa dobrim društvom i pozitivnim stavom, čak i kiša i sneg mogu biti razlog za dobar provod.

FAQ

 1. Kako se kreću temperature danas?
 • Temperature će se kretati između 3 i 8 stepeni.
 1. Do kada će trajati padavine?
 • Padavine će trajati do utorka ujutru.
 1. Koje su mere opreza tokom pada snega?
 • U brdsko-planinskim predelima moguće su snežne nepogode, pa se preporučuje opreznost u vožnji i kretanju u tim područjima.
 1. Mogu li padavine promeniti vremenske uslove na Novu godinu?
 • Prema trenutnoj prognozi, kiša i sneg će prestati tokom novogodišnje noći, što znači da doček Nove godine neće biti ugrožen padavinama.
 1. Kako izbeći loše raspoloženje tokom lošeg vremena?
 • Sa pozitivnim stavom i dobrim društvom, čak i loše vreme može biti prilika za dobar provod. Iskoristite priliku za druženje, topli napitak i dobru knjigu ili film.

Оставите одговор