Vremenska Prognoza Srbija

Prognoza vremena do kraja dana za 21. avgust 2018.

Dobra vest je što ne morate da brinete o tome da li će vreme pokvariti vaše planove za danas – možete da se spremite za sunčan dan! Pre nego što krenete napolje, proverite detaljnu prognozu koju smo pripremili za vas. Sa ovim informacijama, bićete u mogućnosti da isplanirate svoj dan na najbolji mogući način.

Prognoza vremena do kraja dana za 21. avgust 2018

Uvod

Da biste ostali sigurni i suvi tokom dana, važno je da znate kakvo vrijeme vas očekuje tokom dana. Danas je 21. avgust 2018. godine, tako da ćemo se fokusirati na prognozu vremena do kraja dana. Pogledajmo kakvo nas vrijeme očekuje tokom dana.

Očekivana Temperatura

Danas će temperatura dostići najvišu tačku od 30-34 stepena, pa biste trebali voditi računa o svom zdravlju tokom vrućih sati dana. Preporučuje se da izbjegavate boravak na otvorenom u periodu od 10 sati ujutru do 16 sati popodne, posebno ako ste osjetljivi na visoke temperature. U Beogradu se očekuje gotovo ista temperatura kao i u drugim dijelovima Srbije, sa maksimalnom temperaturom od 32 stepena.

Sunce, Oblaci i Padavine

Danas će biti sunčano i toplo vrijeme, ali postoji šansa za neke popodnevne pljuskove, posebno u dijelovima Pomoravlja i na planinama. Stoga, ako planirate boravak u prirodi, ponesite kišobran ili kišnu jaknu da biste se zaštitili od vremenskih promjena.

Savjeti za Boravak na Otovrenom

Ako se odlučite za boravak na otvorenom, posebno u vrijeme kada je temperatura najviša, evo nekoliko savjeta kako da se zaštitite od vremenskih uslova i uživate u svojim aktivnostima:

 1. Nosite šešir, kapu ili maramu kako biste zaštitili lice od sunca.
 2. Koristite kremu za sunčanje kako biste izbjegli opekline od sunca.
 3. Ponesite dovoljno vode kako biste ostali hidrirani tokom boravka na suncu.
 4. Planirajte svoje aktivnosti u dijelovima dana kada je temperatura niža.
 5. Obucite se prikladno za vremenske uslove, noseći hladnu i udobnu odjeću.

Zaključak

Ukratko, danas nas očekuje sunčani i toplo dan, ali biste trebali biti pripremljeni za moguće popodnevne pljuskove. Vodite računa o svojoj koži i zdravlju tokom vrućih sati dana. Nemojte zaboraviti da preduzmete mjere predostrožnosti kako biste ostali sigurni i udobni tokom boravka na otvorenom.

5 Unique FAQs After The Conclusion

 1. Šta raditi ako osjetite vrtoglavicu usled vrućine?

  • Ako osjetite vrtoglavicu ili slabost, odmah se skliznite na hladno, senovito mesto, pijte vodu i opustite se, ako ste u mogućnosti. Ukoliko simptomi ne prođu u kratkome roku, potražite medicinsku pomoć.
 2. Čemu služi krem za sunčanje?

  • Krema za sunčanje služi da zaštiti kožu od štetnih UV zraka i da se smanji rizik od opekotina i drugih oboljenje kože.
 3. Da li su sunčeve naočare neophodne za boravak na otvorenom u toku dana?

  • Da, sunčane naočale mogu pomoći da se spriječi oštećenje očiju od izlaganja suncu.
 4. Kako da se zaštitim da ne dobijem groznicu od toplote?

  • Da biste izbjegli groznicu od toplote, pijte mnogo tečnosti, pokušajte da boravite u hladnom prostoru, noseći laganu i udobnu odjeću i smanjite fizičku aktivnost tokom najtoplijih dijelova dana.
 5. Kako znam koliko tečnosti treba da pijem tokom vrućine?

 • Preporučuje se da pijete oko osam čaša vode dnevno, a tokom vrućih dana biste trebali povećati unos vode. Ukoliko tokom dana budete imali jako znojenje ili budete fizički aktivni, potrebno je piti još više vode kako bi nadomjestili izgubljenu tečnost.

Оставите одговор