Vremenska Prognoza Srbija

Prognoza vremena do kraja dana za 11. decembar 2018.

Dobrodošli nazad na naš blog gde ćemo danas sa vama podeliti najnoviju prognozu vremena za danas – 11. decembar 2018. U nastavku pročitajte detaljnu analizu vremenskih uslova za danas, kako biste bili spremni i informisani za planiranje svojih aktivnosti. Sledite nas kako biste uvek bili u toku sa najnovijim vestima o vremenskim prognozama u Srbiji.

Prognoza vremena do kraja dana za 11. decembar 2018.

Vremenski uslovi danas će se nastaviti trendom koji vlada proteklih nedjelja – hladno i oblačno vrijeme uz mogućnost snijega na pojedinim područjima.

Hladnije

Temperature će biti ispodprosječne za ovo doba godine, te se očekuju jutarnje temperature niskih jednocifrenih brojeva, a maksimalna temperatura u toku dana neće preći 8 stepeni.

Oblačno

Praktično na čitavom području zemlje očekuju se oblačni periodi sa vrlo malo sunčanog osvjetljenja. Oblačno vrijeme će biti konstantno tokom čitavog dana, a na nekim područjima dodatno će se pojačati u večernjim satima.

Na severu sneg

Na sjeveru zemlje se tokom dana očekuju snježni padavine, a na pojedinim planinskim područjima snijeg bi mogao ostati i u toku narednih dana.

Opasnost od zimskih nepogoda

Pošto se očekuje hladno vrijeme sa snježnim padavinama, vozači bi trebalo da budu obazrivi u saobraćaju, te da vožnju prilagode uslovima na putu. Nadalje, potrebno je preduzeti sve neophodne mjere kako bi se spriječile negativne posljedice ovakvih vremenskih uslova i na taj način sačuvao život i zdravlje svih stanovnika.

Kako se zaštititi od hladnoće

Ukoliko se nalazite vani u ovakvim hladnim vremenskim uslovima, treba da se oblačite slojevito, kako bi bili sigurni da ćete lakše regulisati tjelesnu temperaturu prema uslovima na otvorenom. Preporučuje se da nosite kapu, rukavice i kvalitetne cipele koje su vodootporne kako biste izbjegli smrzavanje prstiju i stopala.

FAQ

 1. Da li će snijeg padati cijelog dana?
  Najveće šanse za pad snijega su u prepodnevnim satima, ali će se u nekim područjima snijeg zadržati i tokom cijelog dana.

 2. Koliko će hladno biti u narednim danima?
  Očekuje se da će sljedećih nekoliko dana ostati hladno, sa jutarnjim temperaturama ispod nule.

 3. Šta znači label i copyright: RTS?
  Label i copyright markice su proizvedene radi zaštite prava vlasnika autorskih prava na emisiju.

 4. Mogu li kopirati video/audio snimke?
  Kopiranje bilo kog dijela video ili audio snimaka je zabranjeno, bez prethodne dozvole vlasnika autorskih prava.

 5. Mogu li postaviti ove snimke na druge kanale?
  Postavljanje video / audio snimaka na druge kanale je takođe zabranjeno, osim u slučaju kada je izričito odobreno od strane vlasnika autorskih prava.

Zaključak

Današnja prognoza vremena upozorava na hladno i oblačno vrijeme sa mogućim snijegom. Preporučuje se oprez u saobraćaju, kako bi se izbjegle eventualne neprijatnosti. Toplo se obucite pri boravku na otvorenom, a osobe koje su izložene većem riziku od hladnoće, poput starijih osoba i djece, trebaju ove mjere više inzistirati.

Оставите одговор