Vremenska Prognoza Srbija

Prognoza vremena do kraja dana – 22. maj 2017.

Da li ste znali kakvo nas vreme očekuje danas? Želite li biti u toku sa najnovijim prognozama vremena za danas? Ostanite informisani uz našu detaljnu prognozu vremena koja vas očekuje do kraja dana. U nastavku saznajte kakvo nas vreme čeka i kakav outfit da odaberete za danas.

Prognoza vremena do kraja dana – 22. maj 2017

Danas je 22. maj, jedan od predivnih dana kada želiš biti izvan kuće i uživati ​​u sunčanim zrakama. Međutim, moramo biti oprezni u pogledu vremena koje nas očekuje tokom dana. Ovde je kratka prognoza vremena za danas u Srbiji, pa evo šta treba da znaš:

Pljuskovi s grmljavinom tokom popodneva i uveče

Očekuju se pljuskovi s grmljavinom tokom popodneva i uveče širom Srbije, tako da bi trebalo biti pripremljeni za to. Ukoliko planiraš izlazak ili obavljanje poslova van kuće, propisno se obucite i ponesite kišobran sa sobom. Takođe, savjetujemo ti da ostaneš unutar kuće tokom jakog pljuska, posebno ako se nađeš na otvorenom prostoru.

Lokalni razvoj oblačnosti

Neki delovi Srbije mogu očekivati lokalni razvoj oblačnosti. Ovo se posebno odnosi na gore navedene oblasti gde se i očekuju pljuskovi. Ponesi jaknu sa sobom, jer će temperatura pasti za vreme pada kiše.

Temperatura

Najviša dnevna temperatura je između 19 i 24 stepena. Ovo znači da će biti toplo tokom jutra i popodneva, ali značajno će se ohladiti tokom padavina.

Video i audio snimci su autorsko pravo RTS-a

Ovo je važan sadržaj koji vredi naglasiti. Video i audio snimci su autorsko pravo Radio-televizije Srbije (RTS-a), što znači da kopiranje i postavljanje tih snimaka na druge kanale nije dozvoljeno.

Kako se pripremiti za loše vreme?

Ovo su neki brzi savjeti kako se pripremiti za loše vreme:

 • Ponesi kišobran.
 • Ponesi jaknu ili kaput.
 • Sakupi potrebne stvari prvom pomoći – ako se nešto nezgodno dogodi za vreme jakog pljuska.
 • Održavaj sigurnu udaljenost prilikom vožnje na mokrom kolovozu.

Zaključak

Iako je danas prelep dan, ne treba da zanemarujemo prognozu koja nas očekuje do kraja dana. Budimo sigurni, obucimo se pravilno i pazimo jedni na druge. Bez obzira na loše vreme, nadamo se da će se svi dobro proveži.

FAQs After The Conclusion

 1. Kakvu obuću bi trebalo nositi prilikom padavina?
 • Preporučljivo je nositi obuću koja je otporna na vodu i pruža dobru stabilnost.
 1. Kako se pripremiti za putovanje tokom lošeg vremena?
 • Obavezno proveri prognozu i ponosio odgovarajuću opremu, poput kišobrana i jaknu.
 1. Da li bi trebalo izbegavati putovanja tokom jakih padavina?
 • Ako je moguće, trebalo bi izbegavati putovanja tokom jakih padavina, jer su manje šanse da se nesreća dogodi ukoliko automobili ostanu parkirani.
 1. Kako biste trebali reagovati dok se vozite tokom lošeg vremena?
 • Pazite na put i smanjite brzinu. Ako vidite lokaciju sa velikom količinom vode na kolovozu, pokušajte izbegavati tu stazu.
 1. Šta biste trebali nositi tokom kišnih dana?
 • Topli kaput ili jaknu, kišobran, vodootpornu obuću ili gumene čizme i vodonepropusnu torbu su korisni rekviziti za kišne dane.

Оставите одговор