Vremenska Prognoza Srbija

Prognoza vremena: 4. mart 2020. do kraja dana

Dobar dan dragi čitaoci, dobro došli u našu najnoviju prognozu vremena za današnji dan – 4. mart 2020. Naš tim stručnjaka detaljno je proučavao različite meteorološke modele i pripremio sveobuhvatnu analizu vremenskih uslova tokom današnjeg dana. Ne propustite da saznate sve što vas zanima o vremenskim prilikama u toku dana, tako da ostanite informisani i spremni za sve vremenske uslove!

Prognoza vremena: 4. mart 2020. do kraja dana

Introduction

Danas nas očekuje promenljivo oblačno i osetno hladnije vreme u odnosu na prethodne dane. Temperature će biti u rasponu od 8 stepeni na severu do 14 stepeni na jugoistoku. Osim toga, može doći do pojave kiše i snega, prvenstveno u planinskim regionima. U Pomoravlju, na istoku i jugoistoku zemlje očekuju se obilnije padavine. Vetar će biti slab do umeren, dok će povremeno biti jak na istoku i u Vojvodini.

Kiša i sneg u planinama

Tokom dana očekuju se padavine u vidu kiše i snega, prvenstveno u planinskim predelima. Ovo je posebno značajno za ljubitelje zimskih sportova, jer će se snežni pokrivač na planinama dodatno povećati. Za one koji ne uživaju u zimskim aktivnostima, savetuje se da izbegavaju putovanja u planine i da se čuvaju klizavih i opasnih puteva.

Padavine na istoku i jugoistoku zemlje

Kako se dan bude bližio kraju, očekuje se povećanje obilnosti padavina u Pomoravlju, na istoku i jugoistoku zemlje. Zbog toga je važno da građani sa ovih područja budu svesni mogućnosti poplava i drugih nepredviđenih situacija koje mogu nastati tokom obilnih kiša. Ukoliko primetite neke nepravilnosti, obavestite nadležne službe i budite oprezni na putevima.

Slab i umeren vetar

Vetar će tokom dana biti slab do umeren, a povremeno će biti jak na istoku i u Vojvodini. Temperature će biti niže nego prethodnih dana, te stoga savetujemo građane da se obuku adekvatno i izbegavaju boravak napolju ukoliko im nije neophodno.

Zaključak

Danas nas očekuje promenljivo oblačno vreme, koje će biti osetno hladnije u odnosu na prošle dane. Osim toga, očekuju se padavine u vidu kiše i snega u planinskim regionima, kao i u Pomoravlju, na istoku i jugoistoku zemlje. Vetar će biti slab do umeren, dok će temperatura biti u rasponu od 8 na severu do 14 na jugoistoku.

Kako biste bili sigurni da će vaša tehnika snimanja biti dovoljna za predstojeću promenu vremena, savetujemo da pogledate video/audio snimke sa sajta RTS-a. Uz to, poštujte vlasništvo RTS-a i ne kopirajte i ne delite sadržaj sa njihovih stranica bez prethodnog odobrenja.

Često postavljana pitanja (FAQ)

 1. Hoće li biti obilnijih kiša tokom dana?
  Očekuje se povećanje obilnosti padavina u Pomoravlju, na istoku i jugoistoku zemlje.

 2. Da li će biti snega u nižim predelima?
  Ne očekuje se sneg u nižim predelima, već prvenstveno u planinskim regionima.

 3. Kako se pripremiti za ovo vreme?
  Preporučujemo vam da se obučete adekvatno i izbegavate boravak napolju ukoliko nije neophodno.

 4. Da li će vetar biti jak?
  Vetar će biti slab do umeren, a povremeno će biti jak na istoku i u Vojvodini.

 5. Kako se može pratiti situacija sa vremenom?
  Situaciju sa vremenom možete pratiti putem video/audio snimaka koji su dostupni na sajtu RTS-a.

Оставите одговор