Vremenska Prognoza Srbija

Prognoza vremena – 18. maj 2022.

Prognoza vremena za 18. maj 2022. je nešto što svaka osoba koja planira svoje aktivnosti na otvorenom treba imati na umu. U ovom članku ćemo detaljno analizirati aktuelne vremenske uslove i pružiti vam najtačniju prognozu za ovaj dan. Bez obzira da li planirate da provedete vreme na plaži, krenete na izlet sa prijateljima ili jednostavno izvedete psa u šetnju, obratite pažnju na našu prognozu kako biste bili spremni za sve vremenske uslove koji vas očekuju. Držite se informisanih i planirajte svoje danas uz najprecizniju prognozu vremena.

Prognoza vremena – 18. maj 2022

Uvod

Vremenski uslovi nas uvijek drže u nesigurnosti, a toga smo svjesni posebno u prijelaznim sezonama. Na sreću, metereolozi su tu da nam daju prognoze, kako bi se mogli pripremiti i prilagoditi svakodnevnim aktivnostima u skladu s njima. U ovom članku ćemo predstaviti prognozu vremena za 18. maj 2022. godine, kako biste bili pripremljeni i uživali u sunčanom danu.

Sreda će biti najhladniji dan ove sedmice

Prema prognozi, sreda će biti najhladniji dan ove sedmice, a temperatura će pasti za čak 10 stepeni. Očekuje se da će najviša temperatura u Beogradu iznositi samo 21 stepen. Na sjeveru zemlje, temperatura će se kretati oko 17 stepeni, a na jugu oko 23.

Padavine se očekuju južnije od Save i Dunava

Iako se na sjeveru zemlje ne očekuju padavine, južnije od Save i Dunava moguće je osjetiti kišu. Međutim, okolni gradovi poput Kragujevca mogu se suočiti s padavinama koje će trajati cijeli dan, pa se preporučuje nošenje kišobrana.

Razvedravanje dolazi posle podne

U popodnevnim satima očekuje se razvedravanje, pa će sunčeve zrake probijati kritju i radovati nam dušu. Ovo će biti posebno dobrodošlo nakon jučerašnje kiše.

U Beogradu sutra će biti sunčano, ali uz jak vetar

Iako će sunce obasjati Beograd, treba imati na umu da će postojati jaki vjetrovi koji mogu izazvati nemir i nelagodu. Preporučuje se nošenje toplog odijela kako bi zadržali toplinu i udobnost tijekom dana.

Najviša temperatura u Beogradu samo 21 stepen

Kao što je gore spomenuto, najviša temperatura u Beogradu će biti 21 stepen, što je mnogo niže od prosjeka za ovo doba godine. Ovo vrijeme se lako može iskoristiti za duže šetnje i ostale vanjske aktivnosti koje ne zahtijevaju visoku temperaturu.

RTS ima autorska prava na video i audio snimke

S obzirom na sve češće prenose vremenskih prilika na televiziji i internetu, treba naglasiti kako RTS ima autorska prava na video i audio snimke koje se emitiraju u okviru vremenskih programa.

Kopiranje i dijeljenje snimaka je zabranjeno

Također, treba naglasiti da kopiranje i dijeljenje tih snimaka nije dopušteno bez prethodne dozvole TV stanice. Stoga savjetujemo da se prilikom dijeljenja ili objavljivanja vremenske prognoze obavezno navede izvor, kako bismo spriječili neautentične informacije.

FAQs

  1. Koliko će pasti temperatura u srijedu?
  • Očekuje se da će temperatura pasti za 10 stepeni.
  1. Hoće li biti kiše u Beogradu sutra?
  • Ne, u Beogradu se ne očekuju padavine.
  1. Gdje će se očekivati ​​padavine?
  • Padavine se očekuju južnije od Save i Dunava.
  1. Koje najviše temperature očekuju se sutra?
  • Najviša temperatura u Beogradu iznosit će 21 stepen, a na sjeveru će se temperatura kretati oko 17 stepeni, dok će na jugu biti oko 23 stepena.
  1. Mogu li se dijeliti snimke meteoroloških prognoza?
  • Kopiranje i dijeljenje snimaka vremenskih prognoza nije dopušteno bez prethodne dozvole televizijske postaje.

Оставите одговор