Vremenska Prognoza Srbija

Najava vremenske prognoze za 22. jul 2020.

Ukoliko želite da budete u toku sa vremenom za naredni dan, pripremili smo za vas najavu vremenske prognoze za 22. jul 2020. Nemojte da vas nevreme iznenadi, već saznajte kakvo vreme možete očekivati na vreme. Bez daljeg odlaganja, proverite šta nam vremenska prognoza donosi za predstojeći dan.

Najava vremenske prognoze za 22. jul 2020.

Introduction

Kao što ste mogli da primetite, leto se konačno ustaljilo i sada imamo priliku da uživamo u sjajnom i sunčanom vremenu. Ipak, kakva nas vremenska prognoza očekuje u narednim danima? Da li će se lepo vreme nastaviti ili nas očekuju neke kiše i pljuskovi?

Šta nas očekuje u sredu, 22. jula?

Sutra nam stiže pretežno vedro i toplo vreme, ali sa ponekim pljuskom i grmljavinom na pojedinim područjima. Za područja sa većim rizikom od grmljavine, izdato je žuto meteo upozorenje. Osim toga, očekuje se umeren severac koji će osvežiti vazduh.

Jutarnja temperatura biće oko 13 °C, dok se maksimalna dnevna temperatura očekuje da bude oko 32 °C. U Beogradu nas čeka sunčano i toplo vreme sa maksimalnom temperaturom do 31 °C.

Vremenska prognoza za naredne dane

Jako slično vreme očekuje nas i u četvrtak, ali od petka se opet može očekivati nestabilno vreme sa povremenim kišama i grmljavinama.

Šta savetuju stručnjaci za vrućine?

S obzirom na to da nas očekuju visoke temperature, stručnjaci savetuju da se izbegavaju izlasci tokom najtoplijeg dela dana, znači od 11 do 16 časova. Osim toga, važno je da unosimo dovoljno tečnosti i da koristimo zaštitne faktore prilikom izlaganja suncu.

FAQ

  1. Da li za sve gradove važe ovi podaci iz vremenske prognoze?
  • Ne, prognoze se mogu razlikovati od grada do grada.
  1. Da li će biti jako toplo u četvrtak?
  • Prema prognozi, u četvrtak se očekuju slični uslovi kao i u sredu, sa maksimalnom temperaturom do 32 °C.
  1. Da li je opasno boraviti napolju tokom najtoplijeg dela dana?
  • Da, boravak napolju tokom najtoplijeg dela dana može biti opasan zbog visokih temperatura, pa se savetuje izbegavanje.
  1. Šta znači žuto meteo upozorenje?
  • Žuto meteo upozorenje znači da se očekuju neke vremenske nepogode koje mogu prouzrokovati manju materijalnu štetu ili smetnje u saobraćaju.
  1. Kako se zaštititi od sunca?
  • Najbolje se zaštititi od sunca korišćenjem krema za zaštitu od sunca, nošenjem šešira i naočara, izbegavanjem izlazaka tokom najtoplijeg dela dana i unošenjem dovoljno tečnosti.

Zaključak

Sutra nas očekuje pretežno toplo i sunčano vreme sa ponekim pljuskom i grmljavinom na pojedinim područjima. Stručnjaci savetuju izbegavanje izlazaka tokom najtoplijeg dela dana, nošenje adekvatne odeće i zaštitnih faktora protiv sunca. U narednim danima se može očekivati nestabilno vreme sa pojavom povremenih kiša i grmljavina. Pratite vremensku prognozu za vaš grad i budite spremni za svaku promenu.

Оставите одговор