Vremenska Prognoza Srbija

Najava vremenske prognoze za 19. februar 2019. godine

Dragi čitaoci, Danas Vam donosimo najavu vremenske prognoze za 19. februar 2019. godine. Kako se bliži proleće, vreme je sve nepredvidljivije i uzbudljivije. Da Vas ne bi uhvatilo nespremnim, provjerite kakvo nas vrijeme očekuje u tom periodu. Ako volite planirati svoje aktivnosti unaprijed, ostanite s nama i saznajte više o aktualnoj vremenskoj prognozi.

Najava Vremenske Prognoze za 19. Februar 2019. Godine

Uvod

 1. februar ove godine donosi nam prve naznake zimskog kraja i naše polako prelazak u prolećni period. Februarsko proleće traje još samo tri dana, a očekuju nas visoke temperature i pretežno sunčano vreme. Visok vazdušni pritisak sprečava oblake sa zapada da stignu na Balkan, ali jugozapadni vazduh donosi nam visoke temperature.

Niske jutarnje temperature i topla dnevna

U ranim jutarnjim satima očekuju se niske temperature od -5 do 3 stepena, ali tokom dana ćemo doživeti vrlo prijatno vreme. Najviše dnevne temperature će se kretati od 12 do 16 stepeni Celzijusa. To znači da će zimska odeća biti neophodna samo ujutru i da će tokom dana biti neophodno nositi garderobu za toplije vreme.

U Beogradu će danas najviša temperatura iznositi 14 stepeni. Temperature će biti 5-10 stepeni iznad proseka sve do četvrtka.

Očekivane meteorološke pojave u ostatku zemlje

U ostatku Srbije takođe se očekuju visoke temperature, ali sa laganim naletima vetra. Pozivi na oprez su upućeni na vozače zbog sunčanog vremena koje može uticati na vidljivost u vožnji.

FAQs

Here are 5 unique frequently asked questions regarding the weather forecast for February 19, 2019.

 1. Kako će se temperature kretati u Beogradu?
  Očekuje se da će najviša temperatura u Beogradu biti 14 stepeni Celzijusa.

 2. Kakvo će vreme biti u ostatku Srbije?
  U ostatku zemlje očekuje se pretežno sunčano vreme sa laganim naletima vetra i temperaturama koje će biti 5-10 stepeni iznad proseka.

 3. Da li će biti snega?
  Ne, na dan 19. februara ne očekuje se snežna padavina.

 4. Da li će biti kiše?
  Ne, na dan 19. februara ne očekuje se kiša.

 5. Moraju li ljudi nositi zimsku garderobu tokom dana?
  Ne, tokom dana će biti toplije i biće neophodno nositi garderobu za toplije vreme. Zimska garderoba će biti neophodna samo u ranim jutarnjim satima.

Zaključak

Ukratko, vremenska prognoza za 19. februar 2019. godine će doneti tople temperature i pretežno sunčano vreme. Očekuje se vrhunac temperature od 14 stepeni u Beogradu i temperaturu 5-10 stepeni iznad proseka u ostatku zemlje, do kraja dana. Budite oprezni u vožnji zbog mogućih problema sa vidljivošću usled sunčanog vremena.

Оставите одговор