Vremenska Prognoza Srbija

Najava vremena za 6. April 2017: Šta nas čeka?

Naš tim se jako raduje što smo pripremili najavu vremena za 6. april 2017. Želimo da podelimo sa vama sve značajne informacije o vremenskim uslovima za taj dan. Ostanite sa nama dok pregledamo prognozu i otkrijemo šta nas sve čeka.

Najava vremena za 6. April 2017: Šta nas čeka?

Danas je 6. April 2017., pa je vreme da saznamo kakvo nas vreme očekuje danas. Kao što nas uvek podsećaju vremenski izveštaji, vreme je nepredvidljivo i nikada ne znaš šta može da se desi. Međutim, na osnovu dostupnih informacija, možemo da vas obavestimo šta ćete najverovatnije doživeti ako izađete iz kuće danas.

Oblačno je danas. ##

Danas ćemo imati pretežno oblačno vreme. Svi oni koji vole sunčane dane biće malo razočarani, ali nadamo se da će vremenski uslovi biti bolji u narednom periodu.

Očekuju se kratkotrajni pljuskovi i kiša. ##

Vremenski izveštaji predviđaju da će u toku dana biti kratkotrajnih pljuskova i kiše. To znači da ako planirate da uživate napolju, nalik parku ili bašti, trebalo bi da se pripremite sa kišobranom ili kapuljačom da biste izbegli mokru odeću.

Duvaće vetar.

Osobe koje nisu ljubitelji vetra, možda bi trebalo da ostanu kod kuće. Naime, tokom današnjeg dana očekuje se jak vetar koji može biti izuzetno neprijatan i da izvrne kante za smeće i slične stvari.

U planinama će padati sneg.

Kako se sneg ove godine zadržao prilično dugo, izgleda da nas i za danas očekuju isti uslovi. Prema vremenskim izveštajima, u planinama će padati sneg, pa ako planirate da idete na skijanje, neće vam biti potrebna vremenska mašina.

Na severu će kiša prestati pre podne, a kasnije i u ostalim delovima zemlje.

Ako ste u nekom od dela Srbije gde će pasti kiša, ipak postoji nada da će vreme biti lepše. Naime, očekuje se da će kiša prestati pre podne na severu, a kasnije i u ostalim delovima zemlje. Nadamo se da će prestanak kiše omogućiti da ljudi izađu iz kuća i uživaju u prirodi.

Tokom dana očekujte delimično razvedravanje.

Očekuje se da će vreme postati bolje tokom dana, a da će se smanjiti oblačnost. Prema poslednjim izveštajima, možemo da zaključimo da smo na pravom putu – toplo vreme će se vratiti u naše živote.

Jutarnja temperatura će biti od 6 do 10 stepeni, a najviša dnevna od 13 do 17 stepeni. ##

Jutarnja temperatura danas iznosiće između 6 i 10 stepeni, dok će najviša dnevna temperatura biti između 13 i 17 stepeni. Zato se obucite slojevito da biste izbegli bolesti.

Zabrana kopiranja i distribucije ovog materijala bez dozvole RTS-a ##

Kao što već verovatno znate, materijal koji koristimo u svom izveštaju pripada državnom servisu. Podsećamo vas da je zabranjeno kopiranje i distribucija ovog materijala bez dozvole RTS-a.

Česta pitanja ##

 1. Da li će vreme uskoro postati toplije?
 • Prema vremenskim izveštajima, možemo očekivati poboljšanje u vremenskim uslovima i pretpostavljamo da će uskoro biti sunčano vreme.
 1. Da li će padati sneg narednih dana?
 • Trenutno nema informacije o tome da li će biti snega u narednim danima, međutim, prema poslednjim podacima, vreme neće biti baš toplo.
 1. Koliko dugo će trajati oblačno vreme?
 • Obzirom da je vreme nepredvidljivo, ne možemo pouzdano odgovoriti na ovo pitanje, ali možemo da kažemo da će se oblačnost smanjiti tokom dana.
 1. Da li će biti moguće šetati se napolju danas?
 • Iako su prognoze za kišu i oblačno vreme, ako planirate kratku šetnju, trebalo bi da budete sasvim u redu. U svakom slučaju, ponovno proverite informacije o vremenu pre nego što izađete.
 1. Da li su vremenske prognoze tačne?
 • Iako ponekad možda ne deluju tačne, informacije u vremenskim prognozama zasnovane su na višegodišnjim statističkim podacima i uopšte su pouzdane.# Zaključak #

Ukratko, danas nas očekuje pretežno oblačno vreme sa kratkotrajnim pljuskovima i kišom. Osim toga, dan će obeležiti i jak vetar tokom celog dana, posebno u planinskim predelima, gde će padati i sneg. Srećom, prema vremenskim prognozama, možemo se nadati delimično razvedravanju tokom dana. Jutarnja temperatura će biti između 6 i 10 stepeni, a najviša dnevna između 13 i 17 stepeni.

Podsećamo vas da je materijal koji koristimo u našem izveštaju vlasništvo RTS-a i nije dozvoljeno kopiranje i distribucija bez dozvole.

Česta pitanja

 1. Da li je vreme pogodno za vožnju bicikla danas?
 • Sa obzirom na jak vetar koji očekujemo, ne bi bilo preporučljivo da se vrednost sadrži prednosti i rizika.
 1. Kako da se obučem za danas, sa kišom i hladnoćom?
 • Preporučljivo je da se obučete slojevito, da se zaštitite kišobranom od kiše i kapuljačom ako je to neophodno. Nosite toplu jaknu, pantalone i obuću.
 1. Koliko dugo će kiša padati?
 • Na osnovu vremenskih izveštaja, kiša će padati u kratkim intervalima tokom dana, ali očekuje se da će prestati u većem delu Srbije popodne.
 1. Da li će biti jak vetar i sutra?
 • Teško je reći, jer se vreme često menja. Trebalo bi proveriti vremenske prognoze za sutra pre nego što se odlučite kako ćete provesti dan.
 1. Da li će biti suncano vreme sledeće nedelje?
 • Nažalost, danas ne možemo sa sigurnošću potvrditi kakvo će vreme biti sledeće nedelje. Potrebno je prvo pratiti razvoj situacije u narednim danima kako bi se predvidelo kakvo će biti vreme u budućnosti.

Оставите одговор