Vremenska Prognoza Srbija

Najava vremena za 21. avgust 2018

Onaj koji prati meteorološke vesti sa uzbuđenjem će čekati 21. avgust 2018, kada se očekuje izvesna promena vremena. Prema najavama meteorologa, dolazi do smanjenja temperatura, povećanja oblačnosti i pojava kiše. To je dobra vest za one koji žive u područjima pogođenim sušom i visokim temperaturama tokom leta. Ali, ova promena vremena može doneti i neugodnosti sa sobom, pa se svakako savetuje da se adekvatno pripremite pre nego što dođe do značajnog pada temperature i obilnih padavina.

Najava vremena za 21. avgust 2018

Uvod

RTS Sajt – Zvanični kanal nedavno je objavio detaljnu najavu vremena za 21. avgust 2018. Ova najava vremena je od izuzetne važnosti za sve koji žele da planiraju svoje aktivnosti za taj dan. U nastavku čitajte detaljnu analizu najave vremena.

Toplo vreme u Srbiji do kraja sedmice

Prema najavi vremena, očekuje se toplo vreme u Srbiji do kraja sedmice. Temperature će biti visoke sa jutarnjim temperaturama od 15 do 21 stepen, a najviša dnevna temperatura će biti između 30 i 34 stepena.

Popodnevni pljuskovi mogući samo u Pomoravlju i na planinama

Iako je najavljeno toplo vreme, postoje mogućnosti za popodnevne pljuskove. Međutim, ovi pljuskovi će se javljati samo u Pomoravlju i na planinama.

Na severu zemlje će biti suvo

Na severu zemlje se ne očekuju padavine, tako da će biti suvo.

Jutarnja temperatura će biti od 15 do 21 stepena

Najavljena jutarnja temperatura će biti od 15 do 21 stepena, što je karakteristično za letnje mesece u Srbiji.

Najviša dnevna temperatura će biti između 30 i 34 stepena

Prema najavi vremena, najviša dnevna temperatura će biti između 30 i 34 stepena.

Sutra će biti toplo, ali sa mogućim pljuskovima na pojedinim mestima

Sutra će biti toplo, kao i ostatak nedelje, ali sa mogućim pljuskovima na pojedinim mestima, uglavnom u Pomoravlju i na planinama.

Video i audio snimci su vlasništvo RTS-a i zabranjeno je kopiranje i deljenje

Važno je napomenuti da su video i audio snimci najave vremena za 21. avgust 2018 vlasništvo RTS-a, te je strogo zabranjeno kopiranje i deljenje istih.

Najavljeno vreme važi samo za ovu sedmicu

Najavljeno vreme važi samo za ovu sedmicu, tako da se preporučuje praćenje narednih najava vremena na RTS Sajt – Zvanični kanal.

Često postavljana pitanja

 1. Da li je najavljen popodnevni pljusak za celu Srbiju?
  A: Ne, popodnevni pljuskovi se očekuju samo u Pomoravlju i na planinama.

 2. Koja je najavljena najviša dnevna temperatura za 21. avgust 2018?
  A: Najviša najavljena dnevna temperatura za 21. avgust 2018 je između 30 i 34 stepena.

 3. Da li je najavljeno toplo vreme za celu sedmicu?
  A: Da, prema najavi vremena, očekuje se toplo vreme u Srbiji do kraja sedmice.

 4. Da li se očekuju padavine na severu zemlje?
  A: Ne, na severu zemlje se ne očekuju padavine.

 5. Šta se preporučuje ako želite da budete informisani o narednoj najavi vremena?
  A: Preporučuje se praćenje naredne najave vremena na RTS Sajt – Zvanični kanal.## Kako se najava vremena može koristiti za planiranje aktivnosti?

Najava vremena je od izuzetne važnosti za planiranje aktivnosti u toku dana. Ako je najavljeno toplo vreme, preporučuje se izbegavanje aktivnosti na otvorenom tokom najtoplijeg dela dana. Ako se očekuju padavine, treba planirati aktivnosti koje su unutar zatvorenih prostorija ili odložiti planirane aktivnosti za drugi dan.

Šta se može uraditi da bi se sprečila šteta od vremenskih nepogoda?

Preporučuje se praćenje najave vremena i upozorenja koja izdaje RHMZ. Takođe, preporučuje se redovno održavanje krova i cevovoda u kući, učvršćivanje objekata u dvorištu poput zaštićenih zona i krošnje drveća, skladištenje vrednih stvari u tajnim sobama, kao i parkiranje automobila u zaštićenoj zoni ili garaži.

Zašto je tačna najava vremena važna za poljoprivrednike?

Tačna najava vremena je od ključne važnosti za poljoprivrednike koji moraju da planiraju žetvu i navodnjavanje svojih useva. Ako je najavljeno toplo vreme, preporučuje se navodnjavanje pre sunčevog zalaska. Ako se očekuju padavine, preporučuje se određivanje tačnog trenutka žetve kako bi se sprečilo plavljenje polja.

Da li se može koristiti dostupna tehnologija za praćenje najave vremena?

Da, postoji mnogo aplikacija na Google Play Store i Apple App Store koje omogućuju korisnicima da prate najavu vremena. Takođe postoji veliki broj web stranica i TV programa koji izveštavaju o najavi vremena. Međutim, preporučuje se praćenje najave vremena od strane relevantnih zvaničnih institucija kao što su RHMZ ili RTS.

Zaključak

Najava vremena za 21. avgust 2018, koju je objavio RTS Sajt – Zvanični kanal, je veoma važna za sve koji planiraju svoje aktivnosti tog dana. Prema najavi vremena, očekuje se toplo vreme sa mogućim pljuskovima samo na pojedinim mestima. Važno je napomenuti da je najavljeno vreme validno samo za ovu sedmicu i da je preporučljivo da se prati naredna najava vremena na RTS Sajt – Zvanični kanal.

Оставите одговор