Vremenska Prognoza Srbija

Najava vremena za 20. septembar 2022: Kako će se menjati vreme u toku dana?

U današnjem postu saznajte šta nas očekuje na meteorološkom planu 20. septembra 2022. Pridružite nam se dok istražujemo kako će se vreme menjati tokom dana, te kojim vremenskim izazovima ćemo se suočiti. Budite spremni da se suočite sa svim iznenađenjima koja donosi majka priroda!

Najava vremena za 20. septembar 2022: Kako će se menjati vreme u toku dana?

Uvod

Kada planirate da se spremite za posao ili bilo koje druge aktivnosti, informisanje o vremenskim uslovima je od izuzetne važnosti. Baš zato što je vreme nepredvidljivo i promenljivo, upoznajte se sa najavom vremena za 20. septembar 2022. godine u Srbiji.

Današnji dan će biti veoma promenljiv, a u ovom tekstu saznajte kojim se padavinama možete suočiti, kada će biti sunčani intervali i koje temperature možete očekivati.

Jutarnje Temperature

U jutarnjim satima najniža temperatura će biti 12°C do 15°C u zavisnosti od mesta u Srbiji.

Oblačnost i Padavine

Tokom prepodneva, očekujte svež dan sa sunčanim intervalima, bez kiše. Međutim, početkom poslepodneva na području zapadne i jugoistočne Srbije očekuju se kratkotrajne pljuskovi.

Tokom večeri, doći će do postepenog zahlađenja, uz porast oblačnosti sredinom noći. U centralnom delu Srbije moguće su kratkotrajne kiše, dok će se u planinskim predelima očekivati sneg.

Puhanje Vetra

U večernjim satima očekuju se jaki udari vetra čiji je intenzitet umeren do jak na području južne Srbije.

Temperature tokom dana

Tokom dana, temperature će se kretati oko 18°C do 20°C, ali će biti osetno niže u planinskim predelima zbog padavina i jakih udara vetra. U večernjim satima, temperature će pasti na oko 12°C.

Šta učiniti u slučaju lošeg vremena?

U slučaju lošeg vremena, najbolje je ostati u toplini i suvom prostoru, ako to nije moguće, obucite kućne papuče i prikladnu jaknu, kako biste sprečili mogući prehladu. Ukoliko je neophodno putovati, pratite sajtove sa najavom vremena i pripazite na moguće rizike tokom vožnje.

U svakom slučaju, bilo da se susrećete sa kišom, snegom ili jakim vetrom, zapamtite da je obuća prva linija odbrane od promenljivih vremenskih uslova.

FAQs

  1. Šta je Video snimak RTS i zašto nije dozvoljeno kopiranje?
  • Video snimak RTS je autorsko pravo koje ima RTV Srbije, a služi za prikazivanje i emitovanje na nacionalnom TV kanalu. Zabranjeno je kopiranje, umnožavanje ili postavljanje snimka na druge kanale bez saglasnosti autora.
  1. Ko snosi odgovornost za kršenje autorskih prava snimka?
  • Odgovornost za kršenje autorskih prava snosi krivac koji zloupotrebljava video snimak, a kršenje autorskih prava sankcioniše zakon u Srbiji.
  1. Da li je moguće zahtevati deljenje snimka?
  • Zahtev za deljenje snimka moguće je uputiti RTS-u, koji će odobriti zahtev ukoliko se radi o javnom interesu.
  1. Koja pravila važe za upotrebu snimka u Srbiji?
  • Upotreba snimka podložna je pravilima RTS-a i zakonima Srbije, koji štite autorska prava. Kršenje ovih pravila se smatra krivičnim delom.
  1. Da li su podaci o autorskim pravima uključeni pod snimkom?
  • Da, podaci o autorskim pravima uključeni su pod snimkom, kako bi se sprečilo neovlašćeno kopiranje ili upotreba snimka bez odgovarajuće dozvole autora.

Оставите одговор