Vremenska Prognoza Srbija

Dnevna prognoza vremena za 5. mart 2022.

Danas vam donosimo najnoviju dnevnu prognozu vremena za 5. mart 2022. Budite spremni za detaljan pregled vremenskih uslova za ovaj dan i saznajte šta vas čeka u vašem gradu i regionu. Bez obzira na to da li planirate aktivnosti na otvorenom ili ostajete u zatvorenom prostoru, ova prognoza će vam pomoći da se pripremite za sve izazove koje može doneti vremenska nepredvidivost. Čitajte dalje i budite u toku sa najnovijim informacijama.

Dnevna prognoza vremena za 5. mart 2022

Introduction

Kao što nam vremenska prognoza za subotu 5. marta 2022. govori, promenljivo vreme se očekuje u većini delova Srbije. Očekuje se sunce ujutru u većem delu zemlje, ali magla može biti prisutna na nekim mestima. Međutim, oblaci sa snegom će doći u većini južnih predela posle podneva, a sneg se očekuje u svim krajevima južnije od Save i Dunava uveče i tokom noći. Saznajte više o tome šta možete očekivati od vremenskih uslova za 5. mart 2022 u Srbiji.

Pretežno sunčano ujutru u većem delu zemlje

U subotu ujutru, pretežno sunčani uslovi su očekivani u većem delu zemlje. Međutim, očekuje se magla na nekim mestima, dok se u nekim drugim mestima mogu pojaviti oblaci. Na severu Srbije su očekivane više sunčane uslove, dok se u južnim krajevima mogu očekivati oblačni uslovi.

Oblaci sa snegom dolaze u većini južnih predela posle podneva

U popodnevnim satima, oblaci sa snegom će se kretati ka većini južnih predela Srbije. Očekuje se sneg u južnim predelima koji su južnije od Save i Dunava. Oblačni uslovi mogu uticati na vidljivost i izazvati sniženje temperature.

Sneg očekuje u svim krajevima južnije od Save i Dunava uveče i tokom noći

Uveče, očekuje se sneg u svim krajevima južnije od Save i Dunava. Sneg može biti previše jak, što može uticati na putnički saobraćaj i stvoriti problem sa putevima. Stoga, molimo sve vozace da budu posebno oprezni kada se kreću ovim područjima.

U nedelju i ponedeljak sneg u većem delu zemlje

Na žalost, ove regione će pratiti sneg i tokom narednih dana. Sneg se očekuje u većem delu zemlje, a prosečna visina snega biće oko jedan centimetar. U nekim zonama sneg može doseći i visinu od tri centimetra.

Jutarnja temperatura -4 °C do 0 °C, najviša dnevna 4 °C do 8 °C

Jutarnje temperature će se kretati u rasponu od -4 °C do 0 °C u zavisnosti od mesta. Najniže temperature očekuju se u južnim krajevima koji su na udaru snežnih padavina. Tokom dana, temperature će se kretati u rasponu od 4 °C do 8°C u većini delova zemlje. Međutim, takođe se očekuju sniženja temperature tokom padavina.

U Beogradu pre podne sunce, posle podne i oblaci uz kišu i sneg noću

U Beogradu se tokom jutra očekuje sunčano vreme, međutim popodne očekuju se oblaci sa kišom i snegom, dok se tokom noći kiša i sneg očekuju u kombinaciji. Temperature u Beogradu će se kretati oko 7°C.

5 Unique FAQs After The Conclusion

  1. Kada se očekuju snegovi u južnim predelima?
  • Sneg se očekuje u većini južnih predela u subotu popodne i tokom noći.
  1. Koje su temperature očekivane u subotu ujutru?
  • Jutarnje temperature se kreću u rasponu od -4°C do 0°C u zavisnosti od mesta.
  1. Koje su visine snega u Srbiji očekivane narednih dana?
  • Prosečna visina snega biće oko jedan centimetar. U nekim regionima sneg može doseći i visinu od tri centimetra.
  1. Da li će vremenski uslovi uticati na putnički saobraćaj?
  • Oblačni uslovi i sneg mogu uticati na vidljivost i izazvati sniženje temperature, što može stvoriti probleme u transportu. Vozaci se mole za maksimalni oprez kada se kreću na putevima.
  1. Kako će biti vreme u Beogradu ovog vikenda?
  • U Beogradu se očekuje sunčano jutro, oblaci sa kišom i snegom u popodnevnim satima, dok se tokom noći očekuje kiša i sneg zajedno. Temperature u Beogradu će se kretati oko 7°C.

Оставите одговор