Vremenska Prognoza Srbija

17. februar 2019. – Najnovija Vremenska Prognoza

Bez obzira na to da li ste u gradu ili na selu, u planini ili na obali, vremenska prognoza je neizostavni deo svakodnevnice. Šta nam donosi 17. februar 2019. godine? Koliko se obuci? Da li će biti sunčano ili oblačno? Ako tražite odgovore na ova i druga pitanja, nastavite sa čitanjem. U ovom članku donosimo najnoviju vremensku prognozu koja će vam pomoći da bolje organizujete svoje vreme i planirate aktivnosti u skladu sa vremenskim uslovima. Ne propustite da budete informisani i spremni za sve što vas očekuje!

Najnovija Vremenska Prognoza

Uvod

Svakodnevno praćenje vremenske prognoze funkcioniše kao jedan od osnovnih načina organizovanja našeg dana. Bez obzira da li se spremamo da izađemo iz kuće, idemo na put, radimo na polju ili u kancelariji – svi smo zainteresovani za to kako će vreme biti. Upravo zato, danas ćemo se fokusirati na najnoviju vremensku prognozu za 17. februar 2019. godine.

Prognoza

 • Jutarnji slab mraz i magla

Prema najnovijim informacijama, sutra će ujutru biti prisutan slab mraz i magla. Ovo će uticati na vidljivost, posebno u nižim delovima terena. Savetuje se vozačima da budu oprezni i prilagode brzinu kretanja uslovima na putu.

 • Dan će biti vedar i prijatan

Tokom dana, očekuje se vedro vreme i prijatna temperatura. Bez obzira na jutarnji mraz, ljubitelji prirode će sigurno uživati u predivnom danu bez padavina.

 • Jutarnja temperatura -4 stepena

Kako smo već napomenuli, jutro će biti hladno, a temperatura će se kretati oko -4 stepena. Zato obavezno ponesite adekvatnu garderobu kako biste se zaštitili od niske temperature.

 • Najviša dnevna temperatura od 6 do 13 stepeni

Najviša dnevna temperatura variraće u zavisnosti od dela zemlje u kojem se nalazite. Na primer, u planinskim predelima očekuju se niže temperature u odnosu na ravničarske krajeve. Najviša temperatura će se kretati od 6 do 13 stepeni.

 • RTS zadržava autorska prava na video i audio snimke

Ukoliko želite da pratite najnovije vesti o vremenskoj prognozi, savetujemo da svoje informacije ne preuzimate sa drugih kanala. RTS zadržava autorska prava na svoje snimke i audio zapise, pa je nelegalno deliti sadržaj na druge platforme.

 • Zabranjeno kopiranje i deljenje snimaka na druge kanale

Važno je naglasiti da je deljenje snimaka na druge kanale strogo zabranjeno. Ukoliko želite da koristite materijal iz RTS-ove vremenske prognoze, obratite se direktoru programa i zatražite dozvolu za korišćenje.

5 Najčešćih Pitanja o Vremenskoj Prognozi

 1. Šta je vremenska prognoza?
  Vremenska prognoza predstavlja predviđanje atmosferskih uslova u budućnosti.

 2. Kako se pravi vremenska prognoza?
  Za pravljenje vremenske prognoze koriste se najsavremeniji meteorološki sateliti, radari i instrumenti koji mere različite meteorološke elemente, kao što su temperatura, pritisak, padavine i sl.

 3. Koliko su vremenske prognoze tačne?
  Preciznost vremenskih prognoza je veoma važna, ali često se dešava da prognoza ne odgovara stvarnom stanju. Preciznost vremenske prognoze zavisi od mnogih faktora, kao što su klimatski uslovi, kvalitet merenja i analize podataka, i sl.

 4. Kako se prilagoditi vremenskoj prognozi?
  Prilagođavanje vremenskoj prognozi znači upotrebu adekvatne garderobe, prevoznih sredstava i sl. Ako je vremenska prognoza loša, savetujemo da ostanete u kući ili pronađete alternativna rešenja.

 5. Postoji li univerzalna vremenska prognoza?
  Ne postoji univerzalna vremenska prognoza koja se odnosi na ceo svet. Klimatski uslovi se razlikuju u zavisnosti od regije i doba godine, pa su prognostičari dužni da ih uzmu u obzir prilikom predviđanja vremena.

Zaključak

Najnovija vremenska prognoza za 17. februar 2019. godine predviđa jutarnji slab mraz i maglu, dok će tokom dana biti vedro i prijatno vreme. Iako će jutro biti hladno, temperatura će se tokom dana kretati od 6 do 13 stepeni. Za precizne informacije o vremenu, savetujemo da pratite vremensku prognozu na RTS-u i poštujete autorska prava radi očuvanja kvaliteta izveštavanja.

FAQ

 1. Kako će se kretati vremenska prognoza narednih dana?
  Za informacije o vremenu u narednim danima, savetujemo da pratite vremensku prognozu na RTS-u ili se informišete na drugim pouzdanim izvorima.

 2. Kakva garderoba se preporučuje za vreme slično današnjem?
  Za hladna jutra preporučuje se slojevita garderoba koja se može lako skinuti u toku dana. U zavisnosti od zapadate individualne temperature, prilagodite se adekvatno.

 3. Kako mogu poslati pitanje o vremenskoj prognozi?
  Ukoliko imate pitanja o vremenskoj prognozi, možete se obratiti nadležnoj agenciji za meteorologiju ili pratiti vremensku prognozu na RTS-u.

 4. Da li je deljenje snimaka vremenske prognoze dozvoljeno?
  Deljenje snimaka vremenske prognoze nije dozvoljeno bez prethodnog odobrenja od strane RTS-a. Autorska prava vlasnika materijala se moraju strogo poštovati.

 5. Kako mogu doći do preciznijih informacija o vremenskoj prognozi?
  Ukoliko želite preciznije informacije o vremenskoj prognozi, savetujemo da posetite lokalnu meteorološku stanicu ili pratite vremensku prognozu na RTS-u.

Оставите одговор