Vremenska Prognoza Srbija

15. april 2017. – najnovija vremenska prognoza

Ja sam vrlo upućen u meteorološke pojave i danas ću podeliti sa vama najnoviju vremensku prognozu za 15. april 2017. godine. U ovom tekstu ćete pronaći detaljne informacije o temperaturama, vetrovima i padavinama za pojedine delove Srbije. Bez obzira na to da li planirate da provedete dan napolju ili u kući, ova prognoza će vam pomoći da se na vreme pripremite za vremenske uslove. Hajde da vidimo šta nas očekuje u narednim danima!

15. april 2017. – najnovija vremenska prognoza

Uvod

Danas u Srbiji očekuje se promenljivo oblačno vreme sa sunčanim periodima. Temperature će biti prilično visoke za ovo doba godine, a vetrovi će uglavnom biti slabiji. Ovo je najnovija vremenska prognoza za 15. april 2017. godine.

Promenljivo oblačno sa sunčanim periodima

Danas bi trebalo da osetimo prvi pravi topli dan u godini. U većini krajeva Srbije očekuje se promenljivo oblačno vreme, sa sunčanim periodima koji će se smenjivati sa kratkotrajnim oblakovima. Minimalne temperature biće iznad proseka za ovo doba godine, i kreću se oko 12 stepeni Celzijusa, dok će maksimalne temperature dostići do 22 stepena Celzijusa.

Preporuke za sunčanje i izlaganje vremenskim uslovima

Kako bi se izbegle loše posledice sunčevih zraka, preporučuje se korišćenje kreme sa zaštitnim faktorom, nošenje UV zaštitnih naočara i pokrivala za glavu. Takođe, treba unapred pripremiti adekvatnu odeću koja će zaštiti telo od jakog sunca, ali istovremeno omogućiti koži da diše.

Niže temperature noću uz povremene kiše

Iako je danas najavljen topao i sunčan dan, niže temperature i povremene kiše će se vratiti već tokom večeri i noći. Očekuje se porast oblačnosti u svim krajevima Srbije, sa padom temperature na oko 8 do 10 stepeni Celzijusa. U slučaju kiše, preporučuje se nošenje odgovarajuće odeće koja će zaštititi telo od hladnoće i vlage.

Zdravstveni saveti za vreme promenljivog vremena

Promenljivo vreme može predstavljati dodatni izazov za imunološki sistem. Zbog toga se preporučuje redovno provetravanje prostorija, izbegavanje preopterećenja organizma i unos vitamina C i Zink-a, koji su ključni za održavanje jakog imuniteta.

Zaključak

Danas se može očekivati pravo prolećno vreme, sa promenljivom oblačnošću i sunčanim periodima. Visoke temperature i slabiji vetrovi predstavljaju veliku olakšicu za sve one koji uživaju u prirodi i aktivnostima na otvorenom. U svakom slučaju, preporučuje se prilagođavanje odeće i aktivnosti vremenskim uslovima, kako bi se izbegla bilo kakva neprijatnost.

Česta pitanja

 1. Hoće li biti kiše kasnije tokom dana?
 • Moguće su kratkotrajne kiše, ali se očekuje da će padavine biti jače kasnije tokom noći.
 1. Da li je neophodna upotreba kreme sa zaštitnim faktorom?
 • Da, preporučuje se upotreba kreme sa zaštitnim faktorom, pogotovo tokom sunčanih perioda u toku dana.
 1. Da li je temperatura u Beogradu slična temperaturi u drugim delovima Srbije?
 • Da, temperature su uglavnom slične u celoj zemlji, ali nešto više mogu varirati u planinskim regionima.
 1. Koje su posledice izlaganja suncu bez adekvatne zaštite?
 • Izlaganje suncu bez zaštite može dovesti do opekotina, pojačane pigmentacije kože, i dugoročno povećati rizik od raka kože.
 1. Kako mogu da ojačam svoj imunitet tokom promenljivih vremenskih uslova?
 • Preporučujemo unošenje hrane bogate vitaminom C i Zink-om, kao i redovno provetravanje prostorija.6. Da li je važno da se tokom promenljivog vremena više odmaram?
 • Da, promenljivo vreme može predstavljati izazov za organizam, pa je važno da mu omogućite dodatni odmor kako bi se adaptirao.
 1. Kako se može izbeći pojava gripa tokom ovakvih vremenskih uslova?
 • Preporučuje se izbegavanje prehlada i nošenje adekvatne odeće, kao i unošenje dovoljno vitamina i minerala koji pomažu održavanje jakog imuniteta.
 1. Kako bi se zaštitio od nagle promene temperature?
 • Preporučuje se adekvatno oblačenje, već spomenuto nošenje UV zaštitnih naočara i zaštitu glave koja će sprečiti nagle promene temperature.
 1. Šta treba da uradimo ako nam se pogoršaju zdravstvene tegobe usled promenljivog vremena?
 • Ukoliko imate neke zdravstvene probleme, poput alergije ili astme, potrebno je redovno uzimati terapiju koju vam je prepisao lekar specijalista.
 1. Kako da se pripremim za kišu tokom večeri i noći?
 • Preporučuje se nošenje kabanice ili kišobrana, kao i odeće koja neće dopustiti prodor vlage na telo.

Zaključak

Promenljivo vreme može doneti mnoge izazove, ali uz pravilnu pripremu i odgovarajuću odeću i ponašanje, mogu se izbeći negativne posledice. Vodite računa o svom zdravlju, izbegavajte preterana naprezanja, unosite dovoljno vitamina i ne zaboravite se adekvatno zaštititi od jakih sunčevih zraka. Sve ove mere pomoći će vam da se osećate dobro i uživate u lepom vremenu tokom cele godine.

Оставите одговор