Vremenska Prognoza Srbija

13. jun 2019. – Najnovija Vremenska Prognoza

Dobrodošli nazad na naš blog! Danas, 13. juna 2019, donosimo najnoviju vremensku prognozu za narednih nekoliko dana. Očekujemo da će vam ova prognoza pomoći da se pripremite za sve planirane aktivnosti i poboljšate svoje planiranje vremena. Pročitajte dalje kako biste saznali detaljnu prognozu za vaš grad i region.

13. jun 2019. – Najnovija Vremenska Prognoza

Uvod

Svima nam je važno znati kakvo nas vrijeme očekuje, pogotovo ako planiramo neke aktivnosti na otvorenom. Zato je važno pratiti najnoviju vremensku prognozu kako bismo bili spremni na sve uvjete. U ovom članku ćemo detaljno analizirati najnoviju vremensku prognozu za 13. jun 2019. godine.

Vremenska prognoza

Prema najnovijim informacijama, 13. jun će uglavnom biti sunčan dan. Tokom dana moguće su kratkotrajne kiše ili pljuskovi, posebno poslije podne. Na jugozapadu zemlje, a noću na severu Vojvodine, moguće su oluje. Temperature će biti toplije nego prethodnih dana za 2 do 3 stepena. Najniže temperature će biti u rasponu od 14 do 22 stepena, a najviše temperature će biti u rasponu od 33 do 36 stepeni.

Vremenske prilike po gradovima

U glavnom gradu Srbije, Beogradu, najniža temperatura će biti 22 stepena, a najviša temperatura će biti 35 stepeni. U drugim većim gradovima u Srbiji, kao što su Novi Sad i Niš, temperature će biti slične. U Novom Sadu se očekuje najniža temperatura od 20 stepeni, a najviša temperatura će biti 34 stepena. U Nišu će najniža temperatura biti 21 stepen, a najviša temperatura će biti 35 stepeni.

Savjeti za boravak na otvorenom

Tokom ovakvog vrućeg vremena, važno je da se pridržavate nekih savjeta kako biste se najbolje zaštitili od sunca i visokih temperatura.

 • Nosite šešir i sunčane naočale kako bi zaštitili lice i oči od sunca.
 • Mijenjajte odjeću koju nosite više puta dnevno kako biste izbjegli znojenje i neugodan osjećaj na koži.
 • Nosite laganu i prozračnu odjeću kako biste se što bolje rashladili.
 • Redovno se hidrirajte i pijete dovoljno vode kako biste izbjegli dehidraciju.

Završna riječ ##

Nadamo se da smo vam detaljno prenijeli najnoviju vremensku prognozu i savjete za boravak na otvorenom tokom ovakvih dana. Budite sigurni u to što radite tokom vrućih dana i zaštitite svoje tijelo od sunca i visokih temperatura.

Najčešće postavljana pitanja (FAQs)

 1. Kakve temperature će biti u Srbiji 13. juna 2019. godine?
 • Najniža temperatura će biti u rasponu od 14 do 22 stepena, a najviša temperatura će biti u rasponu od 33 do 36 stepeni.
 1. Kakvo vrijeme se očekuje u drugim gradovima u Srbiji?
 • U Novom Sadu se očekuje najniža temperatura od 20 stepeni, a najviša temperatura će biti 34 stepena. U Nišu će najniža temperatura biti 21 stepen, a najviša temperatura će biti 35 stepeni.
 1. Šta savjetujete da se radi tokom vrućih dana?
 • Savjetujemo da nosite šešir i naočale, mijenjate odjeću više puta dnevno, nosite laganu odjeću i pijete dovoljno vode kako bi spriječili dehidraciju.
 1. Da li se očekuju kiše ili pljuskovi tokom dana?
 • Moguće su kratkotrajne kiše i pljuskovi, posebno poslije podne.
 1. Šta je najvažnije tokom ovakvog vremena?
 • Najvažnije je da se zaštitite od sunca i visokih temperatura, te da se redovno hidrirate kako biste izbjegli dehidraciju.

Оставите одговор