Vremenska Prognoza Srbija

10. jun 2020. – Vremenska prognoza do kraja dana

Dragi čitaoci, Danas, 10. juna 2020., donosimo vam najnoviju vremensku prognozu za ostatak dana. Budite spremni za detaljan prikaz očekivanih vremenskih uslova, oblačnosti, temperature, brzine vetra i vlažnosti vazduha. Uživajte u ovom članku i budite korak ispred na planiranju vašeg dana.

Vremenska prognoza do kraja dana: Šta očekivati?

Uvod

Danas je 10. jun 2020. godine, a vremenske prilike u Srbiji su nestabilne i promenljive. Beograd će biti promenljivo oblačan sa očekivanom temperaturom do 25 stepeni. Očekuje se kiša i pljuskovi, tako da ćemo vam u ovom tekstu detaljno objasniti šta da očekujete u narednim satima, kao i savete kako da se pripremite za loše vremenske uslove.

Kako se obući?

Ako planirate da izlazite u Beograd, savetujemo vam da se obučete slojevito jer će temperatura varirati. Preporučujemo da nosite jaknu ili duksericu jer će večernje sate biti hladnije. Takođe, savetujemo da sa sobom ponesete kišobran ili kabanicu kako biste bili spremni za moguće pljuskove.

Oprez u saobraćaju

Kiša može stvoriti problema u saobraćaju. Auto-puteve i puteve treba voziti sporije jer su putevi klizavi i može biti manje vidljivosti zbog padavina. Oprezno vozite po mokrim putevima. Takođe, svetla na automobilu moraju biti upaljena tokom kiše iako je dan.

Šta očekivati od vremena u ostatku Srbije?

U ostalim delovima Srbije, temperatura će dostići najviše 28 stepeni celzijusovih tokom dana. Očekuju se sporadični pljuskovi i grmljavina, tako da bi bilo najbolje da ostanete u zatvorenom prostoru ako ne morate da izađete napolje.

RTS nastavlja da bude vlasnik autorskih prava

Prilikom praćenja vremenske prognoze putem RTV ili nekog drugog kanala, važno je napomenuti da su vlasnici autorskih prava na prenose TV kuće koje emituju te video i audio snimke, uključujući RTS. Kopiranje ovih snimaka ili postavljanje na druge kanale strogo je zabranjeno.

Kratak video sa vremenskim prognozama za Srbiju

Kako biste bili u toku sa trenutnom vremenskom situacijom u Srbiji, preporučujemo da pogledate kratki video sa vremenskim prognozama na zvaničnom sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda. Video pruža korisne informacije o temperaturi, vetru i padavinama koje se očekuju u različitim delovima Srbije.

Zaključak

Iako je vremenska prognoza nestabilna, sa ovim korisnim savetima možete se pripremiti za šta god da vam vremenske prilike donose do kraja dana. Ne zaboravite da se obučete slojevito i nosite kišobran, budite oprezni u saobraćaju i pratite kratki video sa vremenskim prognozama koji će vas održati up-to-date.

Često postavljana pitanja:

 1. Koje su preporuke za vožnju tokom kiše?
 • Preporučuje se usporavanje vožnje i vožnja sa upaljenim svetlima.
 1. Kako da se obučem za nestabilne vremenske prilike?
 • Preporučuje se slojevita garderoba, nošenje jakne ili dukserice i kišobrana.
 1. Kakva je temperatura u Beogradu danas?
 • Očekivana temperatura u Beogradu danas je do 25 stepeni.
 1. Šta očekivati u ostatku Srbije?
 • Očekuju se sporadični pljuskovi i grmljavina uz najvišu temperaturu od 28 stepeni.
 1. Mogu li se video snimci sa vremenskom prognozom postavljati na društvene mreže?
 • Ne. Vlasnici autorskih prava su TV kuće koje emituju te video i audio snimke, tako da je strogo zabranjeno kopiranje ili postavljanje tih snimaka na druge kanale.6. Da li je video sa vremenskim prognozama dostupan na internetu?
 • Da, možete pronaći video sa vremenskim prognozama na zvaničnom sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda.
 1. Kako da se pripremim za kišu tokom vožnje?
 • Preporučuje se da sa sobom ponesete kabanicu ili kišobran kako biste bili spremni za moguće pljuskove. Takođe, podesite brisače za kišu unapred i pobrinite se da imate dovoljno tečnosti za pranje vetrobranskog stakla.
 1. Šta da radim ako se nađem na otvorenom tokom pljuska?
 • Potražite zaklon u nekoj zgradi ili ispod nadstrešnice. Ako niste u blizini bilo kakvog zaklona, potražite mesto koje nije pod drvetom i zaštitite se od munja. Izbegavajte otvoreni prostor.
 1. Kako da vozim tokom grmljavine?
 • Smanjite brzinu, vozite oprezno, podesite brisače za kišu i koristite svetla na automobilu. Ako je moguće, parkirajte automobil na bezbednom mestu.
 1. Koji kanal prenosi najtačnije vremenske prognoze u Srbiji?
 • Republički hidrometeorološki zavod je zvanična institucija koja pruža najtačnije vremenske prognoze u Srbiji. Takođe, Televizijska stanica RTS takođe emituje tačne vremenske prognoze za celu zemlju.

Nadamo se da će vam ova vremenska prognoza omogućiti da se pripremite za današnje nevreme. Ukoliko planirate putovanje ili aktivnosti na otvorenom, pridržavajte se saveta koji su navedeni u ovom tekstu kako biste bili bezbedni i zaštićeni od nepovoljnih vremenskih uslova.

Оставите одговор